Féláron is Szigetelhetsz, ha voltál már legalább háromszor korábban

Május elejétől – a helyszíni hetijegy árából – 50%-os kedvezményt kínál a Sziget hűséges – legalább már három korábbi Szigeten részt vett – látogatóinak a jubileum alkalmából. A 20. Sziget további kedvezményeket is tartogat, valamint idén az OTP Bank és a MasterCard jóvoltából egy tágabb lehetőségeket biztosító, kényelmes és biztonságos fizetési élményt nyújtó eszközt is bevezet a korábban alkalmazott készpénzmentes fizetési megoldások mellett.

 

„Azt szeretnénk, hogy a jubileumi fesztiválon minél többen együtt ünnepelhessünk. A mi ajándékunk e jeles alkalommal az, hogy jelentős kedvezményt kínálunk a hűséges látogatóinknak” – mondta Gerendai Károly, a Sziget alapító-főszervezője a Sziget sajtótájékoztatóján, ahol kiderült, hogy féláron vásárolhat bérletet az, aki valamilyen módon igazolja, hogy gyakori, legalább három különböző évben látogatója volt az elmúlt tizenkilenc alkalomból a Szigetnek. A jelentős kedvezménnyel azok élhetnek, akik a Sziget emlékeket összegyűjtő blogoldalra, a www.mienkasziget.hu-ra olyan relikviák fotóit, a Szigeten készült képeket vagy emlékezetes történeteket töltenek fel, amik bizonyítják, hogy feltöltői gyakori visszatérők a rendezvényre. A regisztráció és a „bizonyítékok” beküldése, azok ellenőrzése és jóváhagyása után válik jogosulttá a látogató a kedvezményre, amihez mindössze egy saját névre szóló OTP Maestro© PayPass™ Fesztiválkártyát kell igényelnie – május 2. és július 15. között – valamelyik OTP bankfiókban. „A közös együttműködés alkalmából az OTP Bank kedvezményes díjú, egyedi fesztiváldesignnal ellátott kártyákkal kedveskedik a fesztiválozóknak. Természetesen azokról sem feledkezünk meg, akik eddig is hűséges ügyfeleink voltak, a kedvezményt ugyanis valamennyi az OTP Bank által kibocsátott, saját névre szóló Maestro vagy MasterCard PayPass kártyával igénybe lehet venni, persze amennyiben „hűséges” Szigetlátogatóról van szó” – mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. A kártyabirtokos saját személyazonosságának igazolása, a visszaigazoláskor kapott kedvezményre jogosító, úgynevezett promóciós kód és a saját névre szóló OTP Maestro vagy MasterCard PayPass bemutatásával kapja meg majd a karszalagot, ami nem átruházható, hiszen egyből a látogató kezére kerül.

 

Természetesen azoknak a visszatérő látogatóknak sem kell kétségbe esniük, akik már megvették a bérletet, hiszen ha beküldik a „bizonyítékokat”, bemutatják a kódot és a nevükre szóló OTP Maestro vagy MasterCard PayPass bankkártyát, a jegyár különbözetét visszakapják, tehát végül ők is csak 31.500 forintot fizetnek az ottalvós vagy 27.500 forintot a hazamenős bérletért.

 

„Egy olyan rendszert kellett kidolgoznunk, ami biztossá teszi, hogy a jogosulatlan jegyüzérek nem tudnak visszaélni ezzel a jelentős kedvezménnyel” – tette hozzá Gerendai. – „Mindamellett ez egy olyan renkívüli lehetőség, ami miatt mindenképpen megéri végigjárni ezt az egyébként nem túl bonyolult folyamatot.” Aki pedig minden kétséget kizáróan igazolni tudja, hogy az összes eddigi Szigeten látogatóként részt vett, annak ingyen lesz a huszadik.

 

A készpénzmentes fizetési eszköz nem újdonság a Szigeten, hiszen két éve kísérleti jelleggel, tavaly pedig már az összes fesztiválon kártyás fizetést vezettek be a szigetesek. „Meggyőződésem, hogy nem csupán a változatos programstruktúra és a Sziget-feeling miatt választottak minket Európa legjobb fesztiváljának, hanem azt is elismerték ezzel, milyen előremutató, innovatív megoldásokkal igyekszünk kényelmesebbé tenni a fesztiválozók életét” – mondja Gerendai.

 

A korábbi készpénzmentes fizetési rendszerek megtartása mellett idén a Sziget egy nagyobb lépést tesz ezen a téren: a jubiluemi Szigeten már MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával is lehet fizetni. Hemberger András, a MasterCard Europe regionális üzleti vezetője ennek kapcsán elmondta: „A MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya legfőbb előnye, hogy nemcsak a fesztiválok ideje alatt, hanem azok előtt és után is használható minden PayPass elfogadóhelyen érintés nélküli, és minden MasterCard vagy Maestro elfogadóhelyen hagyományos kártyás vásárlásra. A nyári fesztiválokra PayPass-szal érkezők közvetlenül a bankkártyához kapcsolódó bankszámláról költenek, így nem kell kártyájukat a helyszínen pénzzel feltölteni. Emellett a kártyán megmaradt összeg visszaváltására sincs szükség, hiszen a MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya a fesztiválokon kívül is használható.”

 

“A MasterCard PayPass bankkártya számos előnnyel rendelkezik; ez egy nagy lépés az innovatív fejlesztéseink sorában és örülünk, hogy a hazai piac legnagyobb szereplőit, az OTP Bankot és a MasterCardot sikerült partnerül megtalálnunk hozzá” – mondta a főszervező.

 

Természetesen az előző évhez hasonlóan idén is lehet majd Metapay fesztiválkártyával is fizetni és ugyanúgy a fesztivál órával is, melynek nagy előnye, hogy mindig kéznél van és az időjárás viszontagságainak is ellenáll.

 

Az 50%-os “hűségkedvezmény” mellett idén is él az elmúlt években nagy sikert aratott csoportos diákkedvezmény, ami szintén akár 50%-os kedvezményt is nyújtó akció.

 

Az eddig említett és csak a bérletekre érvényes kedvezmények mellett a jubileumi Sziget is kínálja azt a lehetőséget, hogy az este 23-óra után a fesztiválra érkezők már féláron vehetik meg a napijegyüket. Szintén korábbi fejlesztés a Szigeten a mobiltelefonos percalapú belépő váltása. Ennek lényege, hogy a bejáratnál egy sms-sel lehet aktiválni a rendszert és távozáskor pedig le lehet azt állítani, így a látogatónak, ha csak egy-két koncertet akar megnézni, nem kell napijegyet váltania, elég csak benntöltött percek után fizetnie.

Kulcsszavak: ,