We love VOLT – avagy elindult a 20. VOLT-Fesztivál

Már délben rengetegen álltak sorba, hogy bejussanak a soproni Lővér Kemping területére, ahol kezdetét vette a 20. jubileumi VOLT Fesztivál. Az időjárás egyelőre a fesztiválozók mellett van, ragyogó napsütésben várakoztak türelmesen a fiatalok, de a rutinosaknál látni lehetett a gumicsizmát is.

Nagyszínpad

Nagyszínpad

Ahhoz képest, hogy 0. nap volt, nagyon sokan voltak már benn a Fesztivál területén is. Ez a beígért gigantikus nyitóbulinak volt köszönhető, ami nem is maradt el: 20 hazai zenekar és 10 Dj lépett fel a nyitóesten. A Telekom Nagyszínpadon sorra váltották egymást a magyar fellépők: Czutor Zoltán, Európa kiadó, Magna Cum Laude, Neoton Familia, Moby Dick, Belga, Hősök,Compact Disco, Kardos-Horváth Janó, Quimby, Brains, stb, sőt, kapcsolták a szombati koncertjükre készülő Tankcsapdát is Debrecenből. A Belga különlegessége volt, hogy beállt hozzájuk Lobenwein Norbi is dj-skedni.

Élő kapcsolás a Tankcsapdához

Élő kapcsolás a Tankcsapdához

Gyors felfedező-körút után a VIVA Teraszra irányult a figyelmünk, ahol a soproni tehetségkutató-verseny győztese, a Fire Off zenélt, majd őket követte a helyiek nagy kedvence, a Toolate zenekar. Bár a technika összehangolása miatt majd’ egy órát csúszott a koncert, a rajongók folyamatosan gyülekeztek és türelmesen várakoztak, szép lassan megtöltve az egész helyet.

Toolate zenekar a VOLT nulladik napján

Toolate zenekar a VOLT nulladik napján

A koncert alatt olyan nagy slágereket hallhattunk többek között, mint a Highway to hell (AC/DC), Lift me up (Moby), Rebel Yell (Billy idol), Are you gonna be my girl (JET). de felcsendült a srácok saját száma is, a 27.

A fellépés után elcsíptük a zenekar dobosát a backstage kijáratánál és az élményeiről faggattuk. Elmondta, hogy a koncert elején, az első három szám alatt még nagyon izgultak, de utána szépen lassan feloldódtak, és egyre jobban élvezték a bulit. A csapat szólóénekes/gitárosa is hasonlóan nyilatkozott, valamint kiemelte, hogy fantasztikus volt a közönség, és ez külön emelte az amúgy is jó hangulatot.

Tomboló tömeg a Toolate koncerten

Tomboló tömeg a Toolate koncerten

A VIVA Terasz programja a Tesco Disco után DJ Enikővel zárult, majd mi is hazafele vettük az irányt. Az idei VOLT Fesztivál tehát rendesen bekezdett ezzel a nyitóbulival, aki eddig még hezitált, csomagoljon és jöjjön… még nem túl késő… 🙂

Kulcsszavak: , ,