Féláron vonattal a Balaton Soundra

Mentesítő vonattal, 50 százalékos kedvezménnyel, hosszabb szerelvényekkel, megerősített és 24 órás pénztári szolgálattal is készül a MÁV-START a holnap kezdődő Balaton Soundra. A fesztivál helyszíne mellett kihelyezett vasúti pénztár is segíti a menetjegyek megváltást. Folyamatos lesz az ügyelet, a vasútőrszolgálat és a takarítás is.

Idén először ad 50 százalékos kedvezményt a MÁV-START és a GYSEV a menettérti jegyek árából Zamárdiba, a Balaton Soundra utazóknak, amit legkorábban a fesztivál első napját megelőző naptól, július 11-től, legkésőbb a rendezvényt követő napig, július 16-ig lehet igénybe venni. A kedvezményes árú jegyet a visszautazáshoz a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni.

A Balaton Soundra vonattal utazók révén jelentősen megnövekszik az utasforgalom az elkövetkező napokban Budapest és Zamárdi viszonylatában. A MÁV-START megerősített pénztári és ügyeleti szolgálattal is készül a július 12. és 15. közötti fesztiválra. A menetjegyváltás megkönnyítése érdekében a vasúttársaság a rendezvény helyszíne melletti információs konténerben kihelyezett pénztárt működtet 22:00 és 04:00 óra között, továbbá Zamárdi állomás pénztára a fesztivál ideje alatt 0-24 óráig nyitva tart. A szakemberek folyamatosan figyelik a vonatokon az utasforgalmat, és az utasigényekhez igazodva – a lehetőségek szerint – plusz kocsival tovább erősítik a balatoni szerelvényeket. Holnaptól hétfőig Zamárdiban vasútőrök is szolgálatot teljesítenek, továbbá a tisztaság érdekében a rendezvény ideje alatt folyamatosan biztosít takarítókat is a vasúttársaság.

A fesztiválról a fővárosi visszautazásokat elősegítve, július 16-án, hétfőn mentesítő vonatot indít a MÁV-START. A vonat Zamárdi megállóhelyről reggel 8 óra 29 perckor indul, és menet közben csak Székesfehérváron, Kelenföldön és a végállomáson, a Budapest-Déli pályaudvaron áll meg. Felszállásra ezen felül Zamárdi előtt, Szántód-Kőröshegyen lesz lehetőség. A mentesítő vonaton is érvényesíthetők az utazási kedvezmények.

További információ a www.mav-start.hu weboldalon található, illetve a MÁVDIREKT ügyfélszolgálat 06 40 49 49 49-es telefonszámán kérhető.

Kulcsszavak: , ,