Három éve biztonságos és kényelmes a Metapay Fesztiválkártya

A nyáron eddig 1,1 millió gyors, kényelmes és biztonságos fizetést szolgált ki a Metapay Fesztiválkártya Magyarország fesztiváljain

Fesztiválóra, Sziget

Fesztiválóra, akár ezzel is fizethetsz…

A jövő héten kezdődő Szigeten a Metapay 26 feltöltőponton 150 pénztárossal várja majd a fesztiválózókat. Összesen 200 ember dolgozik a készpénzmentes szolgáltatás megvalósításán.

A Metapay 2012-ben tovább fejlesztette a Metapay Fesztiválkártya rendszerét, s az OTP-vel és a Mastercard-dal együttműködve még több szolgáltatást nyújt. Így bővült a fizetési lehetőségek köre: 2012-től bármelyik bank által által kibocsátott Mastercard PayPass és Maestro PayPass eszközzel lehetővé vált a fizetés. A fizetési eszközök választéka is nagyobb lett: a Metapay Fesztiválkártya rendszere órát, kulcstartót, mobiltelefonon elhelyezett matricát is befogad, mint fizetési eszközöket.

A Sziget rendezvényeken a legkorszerűbb fizetési módszert alkalmazzuk, lényegében hibátlanul biztosítva a készpénzmentes fizetést. Nagy cégek, így tavaly a Vodafone, idén a Mastercard nívós és új szolgáltatásainak széleskörű bemutatója zajlott-zajlik a rendezvényeinken. Mindezt egy magyar tulajdonú cég világszínvonalú, innovatív termékének, a Metapay Fesztiválkártyának a segítségével tudjuk megtenni” – mondja Gerendai Károly, a Sziget rendezvények szervezője.

A Metapay 2012 nyarán eddig 1,1 milló tranzakciót bonyolított le biztonságosan és gyorsan. A Budai Gourmet Fesztiválon 67 ezer, a VOLT-on 430 ezer, a Heineken Balaton Sound-on 602 ezer tranzakció során használták a Metapay Fesztiválkártyát.

A készpénzes feltöltés sokkal népszerűbb volt, mint a bankkártyás, amelynek az aránya 10 és 16 százalék között volt. A Szigeten várhatóan nagyobb lesz a bankkártyás feltöltés aránya a rendezvény hosszabb időtartama és a külföldiek nagyobb száma miatt.

A 2012-es a harmadik olyan év, amikor a Metapay Fesztiválkártya rendeltetésének megfelelően – gyorsan és biztonságosan – szolgálja ki a fesztiválozókat. A készpénzmentes megoldás idén már a sokadik fesztiválon bizonyítja sorozatban, hogy gyorsasága csökkenti a kiszolgálási időt, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a fesztiválozást.

A független, magyar tulajdonú Metapay két éve a magyar pénzügyi piac legnagyobb szereplőinek bizalmát nyeri el folyamatosan, amikor azok világszínvonalú és úttörő készpénzmentes szolgáltatások megvalósításában gondolkodnak” – mondja Lévai Gábor, a Meta-MPI Kft ügyvezetője, amely a Metapay Fesztiválkártya tulajdonosa.

 

A Metapay az egyik leginnovatívabb magyar cég, amely a világ legnagyobb szolgáltatóinak nyújt úttörő megoldásokat

A Metapay három év alatt elérte, hogy szolgáltatásainak minősége és fejlettsége a készpénzmentes piac legnagyobbjával, a Mastercarddal helyezik egy szintre, amellyel két éve együttműködve olyan készpénzmentes megoldásokat alakít ki, amelyek ma még a világ bármely pontján úttörőnek számítanak. Ezt ismerte el a Magyar Innovációs Szövetség a 2011-es Ipari Innovációs Díjjal.

A világon egyedüláló, hogy független fizetési szolgáltató olyan rendszert alakított ki, amely a Mastercard Pay Pass termékeit is befogadja.

Ugyanígy a világon teljesen egyedülálló, hogy ma már a Metapay Fesztiválkártyát használó fesztiválokon bármilyen készpénzmentes alkalmazással – a már említett kulcstartótól a mobilra ragasztott matricáig – fizetni lehet.

A készpénzmentes fizetés ágazata a pénzügyi piac egyik legújabb és leginnovatívabb területe, amelynek sajátossága, hogy a magyarországi és a fejlett nyugati piacokon egy időben zajlanak az új termékek és szolgáltatások bevezetései.

A szolgáltatások sikeres, zökkenőmentes magyarországi megvalósítása a Metapay-nek köszönhetőek.

A Metapay Fesztiválkártya fejlesztései és megoldásai a világ élvonalába tartoznak. Ha 2012 nyarán bárki végiglátogatná a világ nagy fesztiváljait, akkor nem találna olyan független, saját tudásbázisból dolgozó pénzügyi-informatikai céget, amely hasonló teljesítményt mondhatna a magáénak.

A világszínvonalú újítások nem csak ezt az évet jellemzik. Tavaly a Vodafone telefontársaság a világon először Magyarországon mutatta be a gyakorlatban a mobil telefon mobil pénztárcaként való használatát, amikor a Szigeten 200 darab telefonon lehetővé tette a készpénzmentes fizetést. A világpremier technológiai – pénzügyi elszámolási hátterét a Metapay biztosította.

Kulcsszavak: , ,