Vonattal fél áron a Sziget Fesztiválra

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az augusztus 6-tól 13-ig megrendezésre kerülő Sziget Fesztiválra utazóknak. A vasúttársaság ezen felül a helyszínen belföldi és nemzetközi pénztárt is működtet, és az ott belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak 20 százalékos kedvezményes jegyváltási lehetőséget nyújt. A Fesztiválról hazautazók két mentesítő vonatot is igénybe vehetnek.

Európa egyik legnagyobb könnyűzenei rendezvénye a Sziget Fesztivál, amelyhez a MÁV-START Zrt. is különböző akciókkal csatlakozik. A fesztiválra utazók bármely belföldi állomásról 50 százalékos kedvezményű alkalmi menettérti jegyet válthatnak Budapest-Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld állomásra. A kedvezmény leghamarabb augusztus 4-től vehető igénybe és a visszautazást augusztus 14-én éjfélig be kell fejezni. Az 50 százalékos engedmény kizárólag belföldi utazáshoz és 2. osztályon vehető igénybe. Az alkalmi menettérti jegy a visszautazáshoz a rendezvény belepőjéül szolgáló karszalag felmutatásával vagy a helyszínen történt lebélyegzéssel érvényes. A jegyek bélyegzésére a rendezvény idejére felállított MÁV-START pénztárkonténerben van lehetőség.

A vasúttársaság Sziget pénztára egy belföldi és két nemzetközi ablakkal működik, ahol teljes körű belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséggel, útvonaltervezéssel, menetrendi információkkal és egyéb termékek széles kínálatával várják a személyszállító vasúttársaság munkatársai az érdeklődőket. Ezen felül a helyszínen belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak a MÁV-START Zrt. 20 százalékos kedvezményt biztosít a teljes árú jegy árából. A menetjegy bármely belföldi viszonylatra váltható, egy útra vagy menettérti útra is. A Sziget Fesztivál teljes területén készpénz kímélő fizetési módokat alkalmaznak, így a MÁV-START pénztárban Fesztiválkártyával vagy PayPass fizetőeszközökkel egyenlíthető ki a vásárolt belföldi és nemzetközi menetjegy ára. A Fesztiválkártya használatáról a Sziget Fesztivál szervezői, illetve a Fesztiválkártyáért felelős cég munkatársai adnak tájékoztatást.

A személyszállító vasúttársaság a Sziget Fesztiválra utazók kényelmesebb eljutása érdekében plusz kocsival erősíti egyes nemzetközi vonatait, valamint a fesztivál végén Budapest-Keleti pályaudvar és Bécs között mentesítő vonatokat is közlekedtet, amelyek augusztus 13-án, hétfőn 9:32-kor és 13:36-kor indulnak. A mentesítő vonatokra a SparSchiene kivételével bármely nemzetközi ajánlatunk érvényes, így a kedvező árú bécsi kirándulójegyek is. A menetjegyek bármely nemzetközi pénztárban, és a fesztivál alatt a Sziget pénztárban is megvásárolhatóak.

Bővebb információk és a különvonatok menetrendje a www.mav-start.hu weboldalon találhatók.

MTI Fotó: Kollányi Péter

Kulcsszavak: , , ,