Öt világsztár a VOLT Fesztiválon

A kezdésig ugyan még több mint fél évet kell várnia a rajongóknak, a VOLT Fesztivál szervezői – adventi ajándékként – máris öt világsztár érkezését hozták nyilvánosságra. Július 3-án, a nyitónapon, a Telekom Nagyszínpadon lép fel a Queens of the Stone Age és a Thirty Seconds to Mars, de ugyancsak a VOLT vendége lesz az Example, Jamie Woon és a Parov Stelar Band is. A szervezők megerősítették, hogy a VOLT Fesztiválnak továbbra is Sopron ad otthont, de a helyszínről többet nem árultak el. A 2013-as VOLTra – karácsonyi akció keretében – az első 1000 vásárló december végéig 20% kedvezménnyel válthat bérletet.

„Korábban nem fordult elő, hogy még karácsony előtt világsztárok egész sorát jelenthettük volna be a soron következő VOLT Fesztiválra. Az első öt fellépő alapján ígéretes programnak nézhetünk elébe 2013-ban, de tárgyalások zajlanak még számos nemzetközi sztárral. A fellépők mellett a legtöbben természetesen arra kíváncsiak, hol lesz jövőre a VOLT. Ezzel kapcsolatban részleteket egyelőre nem szeretnénk elárulni, de azt megerősíthetjük, hogy tartjuk magunkat a régi szlogenünkhöz, mely szerint: Mindenütt jó, de legjobb Sopron! Vagyis a VOLT Fesztiválnak természetesen továbbra is a Hűség Városa ad otthont” – mondták el a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

A Thirty Seconds to Mars kétségkívül az utóbbi évek egyik legfontosabb rockzenekara és az sem vitás, hogy 2011-es teltházas fellépésük a VOLT Fesztiválon örök emlék marad az ottlévő, mintegy huszonötezer rajongó számára. A Mars mára milliós rajongótábort mondhat magáénak szerte a világon. A This is War című lemezükkel a tavalyi év végéig összesen 309 koncertet adtak, ezzel még a Guinness Rekordok Könyvébe is bezenélve magukat. A jelenleg negyedik stúdióalbumán dolgozó csapat évek óta dobogós helyezett a VOLT Fesztivál kívánságlistáján. Rajongók ezrei számára a legnagyobb karácsonyi ajándék lehet tehát a hír, hogy július 3-án – a VOLT nyitónapján – headlinerként tér vissza Sopronba Jared Leto és csapata.

Először érkezik Magyarországra és szintén a VOLT első napján lép színpadra a Queens of the Stone Age. A stílusteremtő kaliforniai zenekar egyszerre játszik rakkolós és kábító, súlyos, riff-központú rock zenét, az együttes alapítója és karizmatikus vezetője, a zseniális Joshua Homme irányításával. A műfaj ikonjai fennállásuk során eddig öt nagy hatású albumot készítettek, jelenleg pedig a Foo Fighters frontemberével, Dave Grohl-lal és a Nine Inch Nails-vezér Trent Reznorral közösen dolgoznak következő lemezükön.

Néhány héttel ezelőtt került a boltokba és máris a siker- és lemezeladási listák előkelő helyét foglalta el az Example új albuma. Az előrejelzések szerint a 2013-as év minden bizonnyal az Example éve lesz. Ennek egyértelmű jele, hogy a The Evolution of Man című dal másodikként nyitott a brit kislemezek listáján, koncertjeik mindenhol teltházasok. A nemcsak világszerte, de idehaza is kedvelt sztár, saját zenekarával július 6-án lép fel a VOLT-on.

Jamie Woon, a szexi, kifinomult és karakteres hangú dalszerző-énekes, stílusosan és megnyerően ötvözi egymással a hűvös elektronikus dallamokat a fülledt soul zenével. Karrierje a tavaly áprilisban megjelent Mirrorwriting óta rendületlenül ível felfelé: a szakma napjaink legígéretesebb brit előadói között tartja számon. Amióta több sláger is fűződik a nevéhez, a hazai rádiók egyik legtöbbet játszott előadójaként a VOLT kívánságlistáján is előkelő helyen szerepel, júliusban pedig élőben is találkozhat vele a nagyérdemű.

A hazai közönség sok évvel ezelőtt éppen a VOLT Fesztiválon találkozhatott először a Parov Stelar Band nevével. Az electro-swing műfaj feltalálói azóta meghódították Európát, a magyar közönség pedig túlzás nélkül a lábuk előtt hever. 2013-ban mindössze két alkalommal találkozhat velük a publikum: júliusban a VOLT-on, nyár végén pedig a Szigeten.

A mai hírhez kapcsolódik, hogy az első ezer vásárló, a december 31-ig tartó karácsonyi akció keretében 20% kedvezménnyel, 19.990 Ft-ért válthat négynapos bérletet a VOLT Fesztiválra. Üdülési Csekket és SZÉP kártyát is elfogadnak a kiemelt helyeken: Budapesten, az Akvárium klubban működő Fesztiváljegy pénztárban, illetve december 1-től Sopronban, a Várkerületen nyíló VOLT BOLT-ban. Jegyrendelés házhozszállítással: www.fesztivaljegy.hu.

Egy kis ízelítő: http://youtu.be/zSwocJ6IIfU

Kulcsszavak: ,