Mangalica fesztivál ajánló

Az idei fesztiválszezont kezdjük egy kis falatozással.

Idén hatodszorra rendezik meg a Mangalica Fesztivált. Aki szeret jókat és különlegeseket enni, vagy aki szeretné megmutatni a gyerekének, hogy mi a különbség a mangalica és a mesékben látott rózsaszín kis kunkor farkú disznó között, annak ott a helye.

A fesztivál ingyenes, helyszíne a Szabadság tér Budapesten, időpontja: 2013. Február 8-10.

Mangalica fesztiválA jó hangulatról természetesen az élő állatok gondoskodnak (három fajta mangalica), de lesz népzene és néptánc bemutató, retro party, sőt vásári komédia is (Vitéz László újra felbukkan a palacsintasütőjvel).

A látogatók akár magunktól a termelőktől vehetik meg a termékeket. Természetesen nemcsak mangalicából készül ételek lesznek feltálalva és kiállítva, lesz ott sajt, méz, házi készítésű olaj, lekvár, szörp is.
De lesznek még rajtuk kívül kézművesek, iparművészek is, akiknek a portékáiban nemcsak gyönyörködhetünk, de meg is vásárolhatjuk őket.

A kilátogató vendégeket sült malaccal várják, de más egyéb mangalicából készült finomságot is meg lehet majd kóstolni. Ajánlom mindenkinek a mangalica hot-dogot – isteni finom.

Ha ettünk, akkor ugye innunk is kell – a nem autóval érkezők finom pálinkák és borok között válogathatnak, az autósoknak pedig marad a házi készítésű szörp.


http://www.mangalicafesztival.hu/

Kulcsszavak: ,