Új elképzelések és rég nem látott kedvencek a Szegedi Ifjúsági Napokon!

Szegedi Ifjúsági Napok 2013

Szegedi Ifjúsági Napok 2013Megújult arculattal, honlappal, új Facebook oldallal, rég nem látott kedvencekkel, kedvezőbb árakkal, és egy ingyenes 0. nappal (augusztus 20.) vár Mindenkit hazánk legzöldebb fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. A szervezők a tavalyi SZIN-ről kapott visszajelzéseket figyelembe véve, új gondolatokat, ötleteket felhasználva alakították ki a fesztivál új megjelenését, programját és a szlogen révén kifejezett üzenetet: Tőled színes!

A Szegedi Ifjúsági Napok Magyarország legrégebbi könnyűzenei fesztiváljaként évről évre egyedi hangulatot teremtve teszi emlékezetessé a nyár végét, mely idén nem csak külső megjelenésében, de programjait tekintve is megújul.

Az előző évek tapasztalatai, valamint a 2012-es SZIN-en, a látogatók megkérdezésével készült felmérés eredményeit felhasználva kerültek kialakításra a 2013-as elképzelések. „A Szegedi Ifjúsági Napokra járók kétharmada már korábban is részt vett valamelyik SZIN-en (átlagosan három alkalommal), ezért is tartjuk fontosnak a megkérdezettek véleményét” – mondta Kurucsai János, a SZIN új, megbízott sajtószóvivője, majd folytatta: “Aki legalább egyszer már ellátogatott a fesztiválra, tudja, hogy milyen a hamisítatlan SZIN élmény. A rendezvény egyedi hangulatát nem csak a kedvező helyszíni adottságok és a zenei programok adják, hanem maguk a látogatók is, akik évről évre azért is jönnek a fesztiválra, hogy a rég nem látott vagy éppen a jól megszokott barátokkal, ismerősökkel együtt töltsenek néhány emlékezetes napot vagy estét. Éppen ezért célul tűztük ki, hogy minél több fesztiválozó számára lehetővé tegyük a SZIN-en való részvételt, így a tavalyihoz képest jóval kedvezőbb áron, 11 900 Ft-ért van lehetőség május 31-ig, elővételben megvásárolni a bérleteket, mellyel az idei fesztiválok áraihoz képest az egyik legkedvezőbb lehetőséget kínálja a SZIN. Azok a hűséges SZIN rajongók, akik már korábban megvásárolták 13 900 vagy 12 900 Ft-os áron a bérleteiket, ők sem maradnak ki a jóból, hiszen a különbözetet a helyszínen lefogyaszthatják, sőt számukra egy extra meglepetést is tartogatunk, de erről majd külön tájékoztatást nyújtunk.”

A felmérésben a zenei programokat illetően a leginkább hiányolt, már évek óta nem látott együttesek közül Ákos és a Tankcsapda emelkedett ki. Így 9 év után Ákos, 5 év után pedig Tankcsapda koncert ismét a SZIN-en. Akik biztosan csatlakoznak hozzájuk: The Carbonfools, Quimby, Punnany Massif, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Edda, és természetesen még sokan mások.

A fellépőkkel folyamatosan zajlanak az egyeztetések, innentől kezdve érdemes rendszeresen figyelni a híreket ( http://fesztival.ido.hu/szin-2013/ ). “Fontos megemlíteni, hogy a SZIN-re célunk elhozni a meghatározó hazai zenekarok gyakorlatilag teljes körét. Változás az idei SZIN életében, hogy néhány külföldi zenekar helyett ismert külföldi DJ-k várhatóak, még jobban SZIN-esítve a koncertek utáni party és buli hangulatot. A nem zenei programokat tovább kívánjuk szélesíteni, a felmerült igények alapján több sportolási lehetőséget, játékot, kulturális programot szeretnénk a SZIN-re. Természetesen, ahogy meglesznek a részletek mind fellépők, mind pedig egyéb programokat illetően, azonnal közöljük ezeket is” – említette Kurucsai János.

Újdonság lesz idén, hogy a SZIN 0. napja augusztus 20-ra, nemzeti ünnepünkre esik, melynek keretében Szeged ünnepi rendezvényeihez csatlakozva állítja össze a SZIN szervező gárdája a 0. napi programot, mely nem csak a fesztiválozóknak, hanem a családosoknak is kiváló kikapcsolódást biztosít majd, és melyen a részvétel mindenki számára ingyenes lesz.

“Természetesen a SZIN élményhez kapcsolódó, már bevált helyszínek megmaradnak: ilyen többek között a strandolásra kiválóan alkalmas SZIN plázs, a hazai fesztiválpalettán egyedülállónak számító Silent Disco, valamint a rengetegféle zenei irányzatot és kulturális programot felvonultató Összművészeti tér is” – zárta gondolatait a sajtószóvivő.

Kulcsszavak: , , ,