Országos karriergyár turné indul

A fesztiváltörténelemben elsőként tavaly a Hegyalja Fesztiválon bemutatott Karriergyár a Nemzeti Munkaügyi Hivatal közreműködésével idén nyolc állomásos országos turnéra indul. Május 9-én az országos Karriergyár roadshow első állomása a Miskolci Egyetemi Napok.

A fesztivál-történelemben először a Borsodi Hegyalja Fesztiválon szervezték meg tavaly Hegy’ Karriergyár néven azt a különleges programhelyszínt, ahol potenciális munkavállalók, gyakornokok és munkáltatók, oktatási intézmények, pályázók nem nyakkendős közegben találkoztak egymással és találtak egymásra. A kezdeményezés olyannyira sikeres volt, hogy 2013-ban a Karriergyár, az ország legnagyobb fesztiválközegbe illesztett, nem nyakkendős állásbörzéje országos turnéra indul. Az országos Karriergyár roadshow első állomása a Miskolci Egyetemi Napok (MEN), ahol május 9-én Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, a Miskolci Egyetem öregdiákja is részt vesz.

A Karriergyár a Nemzeti Munkaügyi Hivatallal együttműködve a Borsodi Hegyalja Fesztivál mellett további hét rendezvényen jelenik meg, hogy egyetemi, ifjúsági és zenei fesztiválokon közvetlenül érje el a pályakezdő és álláskereső fiatalokat. A nyolc állomásos rendezvénysorozat a Miskolci Egyetemi Napokon kezdődik, ahol a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ szakemberei várják az érdeklődőket különféle programokkal.

Czomba Sándor és Karriergyár Időkapszula a MEN-en

A Karriergyár roadshow első állomásán május 9-én 16.00-tól Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkár, a Miskolci Egyetem öregdiákjaként vesz részt. Az egyetemi élményeket felelevenítő MEN-séta után a Rockwell Klubban közvetlen beszélgetés során osztja meg a karrierútja alatt szerzett tapasztalatait a diákokkal, mesél a miskolci egyetemi éveiről és szívesen válaszol a diákok kérdéseire.  A MEN-en a résztvevők a Karriergyár „Időkapszulájába” jövőbeli terveiket rögzíthetik videofelvétel formájában, hogy majd öt év elteltével visszaemlékezhessenek, és megnézhessék, valóban sikerült-e megszerezniük az álommunkát vagy éppen beindítaniuk életük vállalkozását. A karriertervek megosztásáért cserébe nyeremény is jár, hiszen szerdától péntekig naponta öt Hegyalja Fesztivál napijegy talál gazdára a vállalkozó kedvű egyetemisták között.  Aki pedig nem szeretné a szerencsére bízni, hogy bejut-e a nyár legnagyobb bulijára, a MEN-en közel 50% kedvezménnyel vásárolhat Hegy’ bérletet csak a helyi egyetemi értékesítőnél.

A Karriergyár roadshow állomásai

Miskolci Egyetemi Napok – 2013. május 8-10.

Fishing on Orfű –2013. június 19–22.

Hegyalja Fesztivál – 2013. június 25–30.

EFOTT – 2013. június 25–30. (Zánka)

VOLT Fesztivál Sopron – 2013. július 3–6.

Campus Fesztivál Debrecen – 2013. július 17–21.

Kapolcs Művészetek Völgye – 2013. július 27–augusztus 5.

Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) – 2013. július 31– augusztus 3.

Kulcsszavak: ,