Mindenki a Slayerre volt kíváncsi a Hegy’ első napján

Minden várakozást túlteljesítő koncertet adott a legendás Slayer a Borsodi Hegyalja Fesztivál szerdai napján. Tom Araya csapatát több ezren nézték végig, a zenekar pedig nevéhez méltóan szinte levadászta a közönséget. Megszerette Tokajt Jason Newsted is, a Metallica ex-basszerosa remek ízelítőt adott nyáron érkező bemutatkozó lemezéből. Az Everytime I Die a Pepsi-, míg az Asking Alexandria a Borsodi Nagyszínpadon mutatkozhatott be végre a nagyszámú magyar közönségnek. Az első nap Dieselboy maratoni drum ‘n bass partyján kezdődött csak az igazán nagy ugrálás, a DJ producer bulijára ezernél is többen gyűltek össze. A Hegy’ második napjára Phil Anselmo érkezik a Down élén, akit ráadásul bográcsozásra is várnak még fellépésük előtt.

Hogy az egyik hatalmas magyar Slayer rajongó külön erre a napra gyártott, a zenekar logójával és arculatához illően tervezett egyedi ülőgarnitúra, vagy a Hegy’ hálás közönsége hatotta meg leginkább Tom Araya és Kerry King zenekarát, azt nem könnyű eldönteni, viszont a banda kijött az intenzív és klasszikusokkal teli koncert után, hogy a fesztiválozókkal együtt is hegyaljázhasson.

Az Asking Alexandria hívei a délután szervezett dedikáláson gyűjthettek be aláírásokat kedvenceiktől. A brit csapat első magyarországi fellépése hangosra sikeredett, de ugyanez igaz Jason Newsted koncertjére is, aki bizonyította, hogy közel egy évtizedes kihagyás után is nagyon elemében van. Zenekarának mexikói dobosa megkóstolta a szabolcsi almapálinkát, a hírek szerint nagyon elégedett volt a hazai különlegességekkel.

Igazi kuriózum volt a Dez Fafara vezette Coal Chamber és az Everytime I Die Pepsi Nagyszínpados koncertje is, de aki már nem a gitárdallamokra vágyott, az a Malátabárban pörgő Dieselboy drum ‘n bass buliján, vagy a Bomba színpad DJ partyján őrülhetett meg.

SkindredMár délelőtt megérkezett Tokajba a Phil Anselmo vezette Down, aki nem csak egy velőtrázó, déli metal ízű koncertre készül, hanem arra is, hogy az egykori Pantera énekes maga is bekapcsolódjon egy kis bográcsgulyást is a Borsodi Nagyszínpad backstage-ében. Már szintén Tokajban állomásozik az Anti-Flag csapata is, akik bár csak pénteken lépnek fel, mégis elvegyülnek már egy nappal korábban a tokaji forgatagban. A Down mellett ma Skindred és a The Devil Wears Prada is komoly zúzásra készül, de a lágyabb dallamok kedvelői sem lesznek csalódottak, hiszen a kultikus punk/rock Bouncing Souls mellett a The Carbonfools és az Irie Maffia is bulihangulatot fog varázsolni a Hegy’-lakók számára.

Az Egyesült Királyságból érkező Reso az éjszakát fogja felpörgetni eszméletlenül lendületes dubstep partyjával, de Majka, Curtis és BLR látogatása alkalmából is nagy tömeg várható majd csütörtökön.

A seregnyi civil program mellett a mai napon nyitja meg kapuit a Hegy’ Karriergyár, ahol nem csak a pályakezdéssel kapcsolatos előadásokat lehet majd végighallgatni, hanem például Badár Sándor ‘megmondásait’ is, illetve sörnyereményekért folyó kvízek szintén várják az érdeklődőket.

Eddig Kétezer Látogató a Vendégvárosokból

Idén a Hegy’ vendégül látja Dunaszerdahely, Szabadka, Székelyudvarhely és Kecskemét lakosait. Utóbbi városból egyébként már több mint ezren, összesen pedig kétezernél is többen jöttek a felsorolt településekről. Bukovinszky Béla, a Borsodi Hegyalja fesztivál főszervezője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy minden eddiginél többen érkeztek a fesztiválra határon túlról. Hozzátette, a tavalyi nézőszámot biztosan elérik, hiszen a következő napokban igazi fesztiválidő várható Tokajban. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a legtöbb előre megváltott belépő a szombati, Scooter koncertet is magába foglaló napra fogyott. A szervezők egyébként már kétszer bővítették a Hegy’ kempingjeit, de a nagy érdeklődés ellenére sem marad egyetlen későn érkező sem sátorhely nélkül, hiszen a terület továbbra is bővíthető.

Megnyitott a Hegy’ Karriergyár, ahol például több szabolcsi cég együttműködésében, így Coloplast Hungary Kft. nyírbátori gyára, a mátészalkai Hoya Szemüveglencse Gyártó Magyarország Zrt. és az Unilever Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyára, valamint Nyírbátor önkormányzatának összefogásával indított Szabolcsi KarrierGenerátor Programról, a térségi fiatalok számára helyi karrierépítési lehetőséget kínáló kezdeményezésről is információt kaptak a fesztiválozók. A KarrierGenerátor lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy tanulmányaik végeztével szülőhelyükön helyezkedjenek el, az összefogással helyi karrierépítési lehetőséget kínálva számukra. A programalkotó cégek gyakornoki programjainak összehangolásával közös gyakorlati és állásplatformot teremtenek a diákok számára a régióban. Az önkormányzati együttműködéssel elindított program célja, hogy a fiatal munkavállalók számára életképes lehetőséget kínáljon az elvándorlással, vagy a külföldi munkakereséssel szemben. A kerekasztal beszélgetéssel egybekötött programindító során az összefogásban résztvevő cégek vezetői arról is megállapodtak, hogy a kezdeményezés első állomásaként a Coloplast, a Hoya és az Unilever is nyílt napot szervez a térség fiatal munkavállalói és diákjai számára, hogy a gyakorlatban is bemutathassák a KarrierGenerátor működését.

Kulcsszavak: , ,