Pénteken startol a Bánkitó Fesztivál

Lesz: zene, sör, részvétel, játék, kutyák, gyerekek, Bánkitó-eye, deszka stég, kacsák a tóban. Nem lesz: szlogen, neon reklám, termékminta, bankszínpad, óriáskerék, dögös macák, VIP páholy.

 

Évről évre több ezren bizonyítottátok, hogy van élet a kereskedelmi  fesztiválokon túl. Megint megmutatjuk: lehetséges összerakni egy 3 napos közösségi programot, úgy is, hogy nincs mögöttünk főszponzor vagy  reklámügynökség. Néhány nap,  amikor nem minden a pénz körül forog, egy hely, ahol nem kell attól paráznod,  hogy bealszol a percdíjas jegyeddel és ugrott a diákhiteled.

Egy olyan fesztivál, ahol nem az ingyenes termékmintáért veszel részt a programokon, ahogy mi sem biodíszleteket várunk, hanem egy közösséget építünk, most már ötödik éve.  Erről szól idén a Bánkitó: a szerepvállalásról, a közös döntéshozatalról és a részvételiségről. Arról, hogyan működnek ezek a formák a hétköznapokban és hogyan formálódik a működésük – legyen szó akár a civil aktivizmusról, szlengről vagy szubkultúrákról.

Szóval  csak gyertek el a Bánkitóra, számítsatok rá, hogy a beszélgetéseken, fórumokon, este a bárpultnál, a koncerten, a fűben heverészve is bármi megtörténhet –  és általában meg is történik. Mutassuk meg, hogyan lehet őszintén,  egyenesen, és főleg: közösen összerakni valamit, ami túlmutat önmagán –  de legalább ezen a három napon.

Zene:

Rotfront, , Colorstar, Nemjuci, Mary Popkids, Kistehén, Wattican Punk Ballet, S10 Sound System, Astryd, Fran Palermo Akusztik, Plush, Csaknekedkislány, Butterfly Effect vs. Triton, Járai Márk Akusztik, Elefánt, Dep’art, Slam Poetry, Puszi, Stereocute, Ivan and the Parazol, Fixi4, S*10 Monday Session Special (Mr Masters, Fantom Az, Vanis, bankos, Bobakrome, Zig Wolf), Prefekt, LavaLava – Tolo, The Falcon Jab, Haze, Bernáthy Zsiga, BOUNCE, Designer Drums, Ramin Sayyah, Selinda, Zságer-Varga Ákos, Jérôme Andrieux (La Cuisine Crew), DMKB, Girls and Maths, MDV, Nova Gravity, Robur Sound System, Suefo, Gandharva, Von Yodi, Bem ,Er, Mr Herb, Ordiman, Lejön, Turiszt, Zomblaze, Thebakerman, Piry, Tape’r

 

Közösségi programok:

Dreampire Team – Álomprojekt, Amnesty International, Fotózás és aktivizmus, Bálint Ház, Budapesti Anarchista Színház, Cellux Csoport,  Civil Nagycsoport, Cycle Me Home, DARTKE, Delta Csoport, Detectivity, Dor Hadas, Hallgatói Hálózat, Hosszúlépés. Járunk?, Izraeli Kulturális Intézet, Jaffe Családsegítő, Kertem Mozi, Kinoflow, Luxus a játék?, Magyar Kerékpárosklub, Mosolygó Kórház, NOHA Stúdió, P’andiciel, Rajtam/kívül, (Sic!) társulat, Slam poetry, St.ég. 13, tranzit. Hu, Vegyes Méhészcsoport, ZÖFI

 

 

Bánkitó Fesztivál, 2013. július 19-20-21. Nem kell a szlogen.

www.tekerjatora.hu

www.facebook.com/bankitofeszt

https://www.facebook.com/events/387401438043294/

 

Jegyek:

Elővételben/helyszínen: napijegy 3.000 Ft /4.000 Ft, bérlet 8.000 Ft/10.000 Ft

Jegyrendelés: bit.ly/Bánkitó_jegyek

 

Kulcsszavak: , ,