Ingyenes nappal startol a SZIN augusztus 20-án

Szegedi Ifjúsági Napok 2013

A magyar államalapítás ünnepén, augusztus 20-án, a Szegedi Ifjúsági Napok helyszínén, az újszegedi Partfürdőn ünnepelhetnek a szegediek és a városba látogatók. A SZIN 5 napja alatt, 5 színpadon több mint 100 hazai zenekar koncertezik. A rendezvény zökkenőmentes működéséről több száz dolgozó gondoskodik. A fesztivál iránti érdeklődés jóval erőteljesebb, mint az elmúlt két évben. Ezt bizonyítja az is, hogy idén már elővételben annyi bérlet kelt el augusztus elejéig, mint tavaly összesen. Még a Kajmán-szigetekről is érkezik látogató!

A nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 20-án vendégül látja a szegedieket és a városba látogatókat.  Az államalapítás ünnepén az egész családnak ingyenes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a Szervezők. A legkisebbeket bábelőadás szórakoztatja, a nagyokat filmvetítésre várják. Lesz állatsimogató a Szegedi Vadaspark jóvoltából, és tudomány-népszerűsítő program is. „A Jövő Hídja 2013” projekt sátrainál látványos bemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők. A főszerep persze a nulladik napon is a koncerteké: a SZIN Nagyszínpadon 19 órától Magyarország egyik legkedveltebb rock zenekara, az Edda csap a húrok közé.

Az idei SZIN ár-érték arányban az utóbbi évek legjobb fesztiváljának ígérkezik. Köszönhető ez a több mint 100 fellépőnek, 5 színpadnak, 7 programhelyszínnek, a kedvezményes, elővételes jegyáraknak, az egységessé, és a tavalyi éveknél jóval kedvezőbbé tervezett italáraknak. A SZIN iránti érdeklődés mindezeknek köszönhetően jóval erőteljesebb, mint az elmúlt 2 évben. Ezt bizonyítja az is, hogy idén már elővételben annyi bérlet kelt el augusztus elejéig, mint tavaly összesen.

Folytatva a „leg”-ek sorát: a SZIN 5 napja alatt a legjobban várt koncert minden bizonnyal Ákosé, aki hat év kihagyás után, és a Tankcsapdáé, akik öt év elteltével lépnek fel újra a Szegedi Ifjúsági Napok Nagyszínpadán. A dj-k közül a legismertebb a brit hip-hop zenekar, a Stereo MCs két tagja, Rob Birch és Nick Hallam. A fesztivál legfiatalabb zenészei a The Rockforce tagjai: ők 11 éves gyerekek. Idén is együtt skandálhatják majd a fesztiválozók a legkedveltebb SZIN „himnuszt”a szerzőkkel: jön a Magna Cum Laude, de érkezik a Punnany Massif, a Quimby, a The Carbonfools, a Kiscsillag és még sokan mások… A legnagyobb fesztiválarcok fotója SZIN-esíti a rendezvény logóját a Facebook-on: eddig 3351-en küldték el profilképüket. Egy nem reprezentatív Facebook-os felmérésből pedig az is kiderül, ki érkezik a SZIN-re a legmesszebbről. Eszerint országhatáron belülről Szombathelyről utaznak Szegedre a legtöbbet. Érdekesség, hogy Svájcból és a Kajmán-szigetekről is regisztrált egy-egy látogató!

A fesztivál zökkenőmentes működéséről több száz dolgozó: szervezők, technikai személyzet, biztonsági őrök, civilek, mentősök gondoskodnak. A látogatók éhségüket és szomjukat 30 vendéglátóhelyen csillapíthatják. A „leg”-ek sorát zárva szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a leghosszabb sor akkor alakul ki, ha sokan az utolsó napra hagyják a belépővásárlást. Ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy még időben vegye meg bérletét, napijegyét!

Kulcsszavak: , ,