Ozzy gitárosa és a Hét tenger kalózai a FEZEN-en

gus g. by patric ullaeus

Szerettél volna valaha halálfejes lobogójú hajón, kivont karddal indulni rohamra? Pózoltál már seprűvel a kézben a tükör előtt miközben valamelyik gitárhős slágere üvöltött a magnódból? Ha bármelyikre is igen a válasz, találkozzunk az idei FEZEN Fesztiválon. Az ALESTORM a hamisítatlan kalózpartik hangulatát hozza Székesfehérvárra, GUS G. pedig az egyik legjobb ma is aktív gitárvirtuóz.

 

10 évesen gitárt fogott a kezébe, Doors, Metallica, Black Sabbath dalokat kezdett gyakorolni, és a tükör előtt valódi gitárhősnek képzelhette magát. Sok-sok embernek kezdődött így az élete. A különbség GUS G. és sok millió társa között az, hogy ő valóban gitárhős lett. 18 évesen Görögországból az Egyesült Államokba repült, hogy a rock and roll szülőföldjén tanuljon meg mindent a gitárról és a zenéről. Az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy csendben megerősítse helyét a metál most uralkodó gitárvirtuózai között. Játszott több mint egy tucat stúdióalbumon, és végigturnézta a világot olyan bandákkal, mint például az Arch Enemy, a Dream Evil vagy saját zenekara a Firewind. És az elmúlt évek egyik csúcspontjaként, 2009-ben Ozzy Osbourne személyesen választotta ki szóló projektjének gitárosi posztjára. A legutóbbi Ozzy szólólemez, a Scream már GUS G.-vel közösen készült. És most, 2014-ben, a villámkezű gitárzseni újabb mérföldkőhöz ért, március 17-én megjelent első szólóalbuma “I Am The Fire” címmel. Klasszikus hard-rock, metál album született GUS G. kezei alatt, zenésztársait többek között az Arch Enemyből, a Megadeath és a Mr. Bigből válogatta. A Görögországban és Los Angelesben rögzített album keverési munkálatait pedig az Anthrax-szal, a Stone Sourral és a Steel Pantherrel is dolgozó Jay Ruston végezte. GUS G. egy igazi gitárhős és ezt most Nektek is bebizonyítja a FEZEN Fesztiválon. Igazi ínyencség lesz augusztus elsejei koncertje.

“Jo-ho-ho, és egy üveg rum!” – Stevenson Kincses szigetétől Fekete szakállon át Jack Sparrowig rengeteg kalózszerep kísérte végig minden kisgyerek felnőtté válását. De mit csináljanak azok, akik bennragadtak ebben a romantikus világban? Mondjuk metál zenekart. Valahogy így történt, hogy 2004-ben két skót és két ír zenész megalapított a Battleheart nevű zenekart, ami talán még nem mond sokat, de ha hozzátesszük, hogy 2007-ben a nevüket ALESTORM-ra változtatták, akkor már nagyon sokaknak beugranak az őrült kalózpartik. Hiszen az ALESTORM saját megfogalmazásuk szerint “igazi skót kalózmetált” játszik. Az elmúlt években már három albumuk jelent meg és számtalan koncertet adtak világszerte. Jelenleg éppen negyedik albumukon dolgoznak, a “Sunset on the Golden Age” címre keresztelt anyag várhatóan nyár elején lát napvilágot, így a FEZEN-en már az új dalokra is készülhetünk. Rumos hordót csapra verni, halálfejes lobogót felvonni 2014. augusztus 02-án, szombaton az ALESTORM legénysége szállja meg a FEZEN fesztivált.

Hamarosan teljes lesz a FEZEN idei programja, a EUROPE, SKID ROW, QUIMBY, MAGNA CUM LAUDE, TARJA TURUNEN, IGNITE és HELLYEAH mellé az ALESTORM és GUS G. érkezésével most két újabb színfolt került. Áprilisban várható a teljes program, és szintén ekkor elsején kezdődik a napi jegyek árusítása.

Kulcsszavak: , , ,