A Sziget az európai zene központja

Sziget

Az európai országok Quimbyjei és Tankcsapdái, azaz az adott ország legnépszerűbb csapatai lépnek fel a Sziget Fesztiválköztársaság egyik új helyszínén, az Európa Színpadon. Ez a helyszín, a “Nulladik” és Mínusz Egyedik” napon a kontinens feltörekvő tehetségeinek is helyt ad majd.

Európa Színpad, ezen a néven jelentkezik, a korábbi Mambo Színpad és a Holland meets Hungary színpad összeolvadásából – számos programmal kiegészülve – a Sziget Fesztiválköztársaság egyik új és izgalmas helyszíne.  A terep egyrészt és főleg azoké az európai zenekaroké, akik a saját országukban már ismertek, de a nemzetközi áttörés – egészen eddig – még váratott magára. A helyszín idei aktualitása, hogy a Berlini Fal leomlásának 25. évfordulója alkalmából a figyelmet a mindig a divatot diktáló berlini zenei szcénára irányítja.

 

Zsinórban a harmadik éve, hogy a Puglia Sounds – az olasz Puglia régió zenei export irodája – együttműködik a Sziget Fesztivállal és olasz promóterével, a L’Alternativával az olasz és európai zenekaroknak dedikált színpad kapcsán. Az idei Európa Színpad programja a legérdekesebb olasz és pugliai zenekaroknak is bemutatkozási lehetőséget biztosít a Sziget nemzetközi közönsége előtt.

 

A Sziget Európa Színpadán a -1. és a 0. nap pedig az európai tehetségeké lesz. A kétnapos YOUROPEN programcsomag keretében 15 országból érkeznek tehetségkutató nyertes zenekarok azzal a céllal, hogy bemutassák tudásukat a világ talán legnemzetközibb és legnyitottabb közönsége előtt. A program kora délutántól késő estig tart mindkét napon, a záró koncerteket pedig a CEETEP, azaz a közép-kelet-európai tehetséggondozó programban résztvevő zenekarok adják.

Kép forrása: sziget.hu

Kulcsszavak: ,