Indul a nagy fesztivál-szavazás

Négy „szigetes” fesztivál ismét versenybe száll Európa fesztiváljainak legnagyobb elismeréséért. A különböző kategóriákban eu.festivalawards.com/vote oldalon lehet szavazni. Rajta!

Ismét nagy lázban ég a fesztiválszakma, hisz elindult a legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerés, a European Festival Awards szavazása. Gerendai Károly, a Sziget alapítója szerint a „legjobbak közt a legjobbnak lenni” óriási presztízst ad a fesztiváloknak. „A díjazottak sokkal kiemeltebben kerülnek a nemzetközi szakma és a zenekarok fókuszába és ez nagyban hozzájárul, hogy minél színvonalasabbá, zeneileg erősebbé váljanak ezek a rendezvények” – mondta a főszervező.

A nyár legjobb fesztiváljai közt, „nagyfesztivál” kategóriában ott van ismét a Sziget, mely nemrég újabb jelentős elismerést kapott, hiszen Németországban is a legjobb nemzetközi fesztiválnak választották. A „közepes méretűek” közt szerepel a VOLT és a MasterCard Balaton Sound, a „kisfesztiválok” közt pedig a tavalyi legjobb újfesztivál, a Nagyon Balaton programsorozat részeként jelentkező B.my.Lake.  A Sziget két kategóriában is verseng, hisz ott van a legjobb zenekarokat felvonultató „Best European Line-up” listán is.

A szavazás október 27-ig tart és a TOP 10-es listát november 10-én fogják nyilvánosságra hozni a szervezők. Díjátadó és további izgalmak január 14-én várhatóak.

Kulcsszavak: , , ,