A Glass House együttes Magyarországon

Felejthetetlen zenei élményt kínál január 29-én a Budapest Music Center. A színpadon ezúttal a Grammy-díjas Frank London és zenésztársai, azaz a The Glass House Project.

A Glass House neve itthon ismeretlenül cseng, ám a tagok jól ismertek: az együttes vezetője a Grammy-díjas Frank London, aki már sokszor koncertezett Magyarországon. A gitáros Aram Bajakiant, Lou Reed és Diane Krall rajongói egyaránt ismerhetik a múltbéli turnékról. Az argentin Pablo Aslan az etnojazz kiemelkedő bőgőstehetsége, Yoni Halévy nagyszerű izraeli jazzdobos, Jake Shulman Ment pedig tősgyökeres brooklyni hegedűs, aki a magyar, román, roma és a kelet-európai zsidó zene megszállottja. Három kiemelkedő magyar zenész csatlakozott a tavaly tavasszal, New York-ban létrehozott formációhoz. Bő fél év után játszik újra együtt a lassan világhírűvé váló cimbalomvirtuóz Lukács Miklós, világzenei kiválóságunk, Szirtes Edina Mókus és a jazzt, az etnot és minden kísérleti területet látható természetességgel belakni képes Ágoston Béla.

Frank London vezetésével és Vadász Zita, a Balassi Intézet New York-i kurátorának közreműködésével az együttes az MTA Zenetudományi Intézetétől, Bob Cohentől, Kiss Ferenctől és más szakértőktől kapott útmutatás alapján állította össze programját, melynek célja a tág értelemben vett magyar zsidó zenei örökség felidézése. Népdal, városi dal, kántorének és operett egyaránt előkerül a programban, és – az örökség folytathatóságát hirdetve – a közreműködők néhány meglepő természetességgel a régi anyagokhoz illeszkedő szerzeménye is.

The Glass House project teaser video:

https://www.youtube.com/watch?v=vFiQKrmB5kI

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, a jegy.hu oldalon.

Kulcsszavak: