A SZIN a New Level Empire mellett kampányol

szin

Beindította a Szegedi Ifjúsági Napok a motorokat, hiszen még csak év eleje van, de máris 3 fontos hír látott napvilágot a fesztiválról. Az egyik, hogy 2 év után Ákos az Igazán Turné 2015 állomásaként ismét fellép a SZIN-en. A másik, hogy a SZIN hivatalos támogatója lett a New Level Empire formációnak, illetve február 13-án megrendezésre kerül az év első nagy SZIN bemelegítő bulija, a „Wake Up Szeged” a szegedi Városi Sportcsarnokban.

Január 24-én este indult „A Dal 2015” műsorsorozat, melynek január 31-én megrendezett elődöntőjében már ott lesz a versenyzők között a SZIN Nagyszínpadán fellépő New Level Empire is, Homelights című dalával.

„Érdemes figyelemmel kísérnie minden fesztiválrajongónak a DAL 2015-öt egészen a döntőig, hiszen a műsorokban szavazók között SZIN bérleteket is lehet nyerni. Nekünk már megszületett a kedvenc dalunk, mely a New Level Empire csapatától a Homelights lett. Ezért elhatároztuk, hogy idén elkötelezett támogatói leszünk a csapatnak, és a SZIN rajongókon keresztül segítünk a szavazatok gyűjtésében, ráadásul hozzájárultunk a Homelights videoklipjének elkészítéséhez is (videoklip). A kiváló dalon kívül pedig, hogy még miért érdemes szavazni a csapatra, íme egy kis kedvcsináló videó. Hajrá New Level Empire, hajrá Homelights!” – nyilatkozta Kurucsai János, a SZIN sajtószóvivője.

A Szegedi Ifjúsági Napok fellépői tekintetében egyre nagyobb nevek látnak napvilágot. Mostanra már biztossá vált, hogy 2 év után Ákos az Igazán Turné 2015 keretében ismét fellép a fesztiválon. Az első körben bejelentett nevek alapján további fellépői a SZIN-nek a Punnany Massif, az Anna and the Barbies, Ganxsta Zolee és a Kartel, Majka és Curtis, a Péterfy Bori & Love Band, a Wellhello, a Supernem, a Leander Rising, az Ocho Macho, a FISH!, a Honeybeast, a Margaret Island, illetve megvan az első külföldi vonatkozású produkció is, ugyanis a Brains csapata Sian Evans énekesnővel (Kosheen) lép majd fel a SZIN zárónapján.

„Természetesen a külföldi előadókkal most is zajlanak a tárgyalások, több komoly kiszemeltünk is van, de biztosat csak akkor mondhatunk, ha már minden dokumentált. Remélem, februárban már nyilvánosságra hozhatunk egyet ezek közül is. Ami viszont ennél is aktuálisabb, hogy február 13-án, a szegedi Városi Sportcsarnokban a SZIN első bemelegítő bulija kerül megrendezésre a SZIN-t is szervező Next Wave jóvoltából. A „Wake Up Szeged” névre hallgató elektronikus zenei rendezvény különleges és egyedi díszlettel, artista művészekkel, illetve hazánk élvonalbeli lemezlovasaival várja a fesztivál rajongókat. Fellép majd a Stadiumx, Julia Carpenter, Edo Denova, a Twins, a Drope The Cheese, Hansol, és a UBC. Természetesen nem csak Szegedet szeretnénk felébreszteni téli álmából, az egész országból várunk látogatókat, sőt Szerbiából még party buszt is fognak indítani. Bővebb információk a Next Wave Facebook oldalán érhetők el” – zárta gondolatait Kurucsai János.

Kulcsszavak: ,