Itt a Sziget himnusz klip

Megszületett a 2015-ös Sziget Fesztiválköztársaság himnuszának dalfilmje. „A Sziget egy kötelező évi program, annyi zenével, emberrel, élménnyel, amennyit csak be lehet fogadni. Szabadság, lazaság, buli” – mondja Sena. Erről szól a klip is. Az Irie Maffia Easy As One Two Three című nótája itt látható:

A Sziget legjobb pillanatait sűríti egy dalnyi hosszúságú filmbe a Szabadság Szigete idei himnuszának klipje. És ahogy minden Sziget polgárnak, a himnuszt szerző Irie Maffia tagjainak is vannak felejthetetlen Sziget emlékei. „Egy jól sikerült koncert után kicsit jobban megnyomtam a bulit és egy sátorban ébredtem másnap délben” – meséli MC Columbo. “Mivel az előző napi karszalaggal sétáltam ki, sajnos lekapcsoltak a biztonságiak és kérték, hogy várjam be a gyűjtőkocsit, ami a bliccelőket viszi ki. Elég kalandosan hangzott, ezért nem is ellenkeztem. Így esett, hogy egy pár holland punk társaságában hagytam el a Szigetet, kvázi egy “rabomobilban” – emlékszik nevetve az Irie Maffia MC-je, aki szerint a Sziget nem más, mint “egy mintaállam, ahol hovatartozástól és beszélt nyelvtől függetlenül tud felhőtlenül együtt élni több tízezer ember.”

Az Easy As One Two Three című Sziget himnusz idén a nagyszínpadon hangzik majd el, a most 10 éves Irie Maffia legújabb lemezének többi dalával együtt, de a zenekar az eddigi pályafutásának teljes terméséből is válogat majd. “Az új lemez anyagán kívül igyekszünk egy teljes képet adni a 10 éves munkánkból” – mondja Sena, “Tavaly őrületesen jó buli volt az A38 sátorban, szóval idén is fergeteges koncert lesz. Ráadásul nagyszínpadon játszani a Szigeten hatalmas dolog és az új lemezzel turnézva azt hiszem, mindjárt elájulok a gyönyörtől” – teszi hozzá az énekes.

Kulcsszavak: ,