Kezdődhet a Mulatság!

Június első hétvégéjétől bohócok, varázslók, marslakók, artisták, kézművesek, varázslók, kofák, táncosok, zenészek népesítik be a Hajógyári-szigetet minden szombaton és vasárnap: indul a Generali Gyerek Sziget, amely 40 helyszínnel, újra ingyenes programsorozattal vár kicsiket és nagyokat a júniusi hétvégéken. Az elsőn fellép majd –mások mellett – Gryllus Vilmos, Halász Judit, a Makám, lesz táncház és mesekoncert Benedek Elek nyomán, de azok sem fognak csalódni, akiket a zenebona, vigasság, szövés-fonás, bohóckodás vonz ki a szabadba.

 

Június 6-án kitárja kapuit a Poronty Cirkusz, benépesül a Bohóc Erdő, a Bohóclakás. Kukutyinban vidéki kalandokba keveredhetnek a lurkók.

A Gyerek Paradicsomban többek között a Duna Múzeum munkatársai mutatják majd meg látványos installációk és interaktív játékok segítségével a víz számtalan arcát. Mindennapi, mégis különleges látvány és programok várják a gyerekeket és szüleiket a „kofatéren”, ahol illatos fűszerekkel, színes, ízes friss gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet ismerkedni, piacosat és sokféle érdekes játékot játszani. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány június 7-én vércukorszint méréssel várja a látogatókat a Gyerek Paradicsom helyszínén, de lesz itt táplálkozással, életmóddal kapcsolatos tanácsadás is.

A Pöttyös Hajó újra várja a kis kalózokat a teljesítendő tengerész feladatokkal, az Öttusa Kölyök Parkban, a Megamax Hősképzőben és a Sportos Újpest helyszínen az ügyességüket, állóképességüket fejleszthetik a mozogni vágyó gyerekek. Kiköltözik majd a Csodák Palotája, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

Minden hétvégén várják a véradókat, emellett pedig érdemes biciklivel jönni, hiszen a kerékpármegőrző minden hétvégén rendelkezésre áll majd, de gondolnak a szervezők a kalandvágyó lurkókra és azok szüleire is: a szülők az Információs sátor munkatársaitól kérhetnek ingyenes, a ruhára ragasztható matricákat, amire ráírhatják a gyermekük nevét, és a saját telefonszámukat, így, ha külön utakra tévednének, könnyen megtalálhatják majd egymást.

A részletes programért érdemes a www.gyereksziget.hu és a www.facebook.com/GyerekSziget oldalt rendszeresen látogatni.

Kulcsszavak: ,