Magyar fellépőknek külön helszín a VOLT-on

VOLT logo

Rendkívül sokszínű nemzetközi sztársorral rukkol elő idén a Telekom VOLT Fesztivál, de azért ne feledkezzünk meg a hazai kínálatról sem. A Nagyszínpad itthoni fellépői mellett egy külön – majdnem – tiszta magyar színpad, a Jana Színpad sorakoztatja majd fel a leginspirálóbb honi zenekarokat. 

A David Guettától Motörheadig ívelő remek nemzetközi kínálat mellett a VOLT nyújtja a legtöbb hazai zenekart is idén. Egyrészt a két, egymással szembe fordított nagyszínpadon “vetésforgószerűen” váltják majd egymást a csapatok, köztük a magyar felhozatal, Ákostól a Tankcsapdáig, Wellhellótól a Kiscsillagig, Quimbytől a Punnanyig. De egy „sűrű” magyar színpad is várja majd a hazai élvonal rajongóit. A Jana Színpadon szerdától indul be a program, amikor – mások mellett – az Anti Fitness Club, a Kaukázus, a Hiperkarma, a Paddy and The Rats és a The Carbonfools is fellép, nem beszélve arról, hogy itt lesz a Slash afterparty, a Hollywood Rose prezentálásában.

Hiperkarma

Hiperkarma koncert

 

A Jana Színpad másnapi felhozatalában ott van Odett, de a 70. születésnapját idén ünneplő Hobo is, no meg az ősrocker Nagy Feró, az ő Beatrice-jével. A péntek is remek kínálatot hoz, jön a Nyers, az Anna & the Barbies, Majka, a Pál Utcai Fiúk –a teljesség igénye nélkül. És a zárónapon Deniz indít, őt követi majd az Akkezdet Phiai, a Magashegyi Underground, a Csík, a Szabó Balázs Bandája vagy Péterfy Bori and the Love Band is. Aki a Jana Színpadot választja, azért elszórva nemzetközi “ízekre” is lel. Itt lép fel például a folkos elemekkel színezett popslágerekben utazó francia Lilly Wood and The Prick vagy az itthon mindig óriási érdeklődéssel kísért Nouvelle Vague is – hogy csak ezt a kettőt említsük.

Jana szinpadA Jana Színpad mellett természetesen több más helyszínen is lesznek magyar fellépők: Poncichter Negyed Sopron Színpadán ott lesz a Honeybeasttől, a Belgaig, a Bin-Jiptől a Budapest Barig, Kis Grófotól az Európa Kiadóig. A MasterCard Teraszon ott sorakoznak majd a Middlemist Redtől a Kutya Vacsoráján és a Zagaron át az Anima Sound Systemig, a Telekom Téren pedig lesz a programban Karányi, Lotfi Begi és Zoohacker és még sokan mások is a magyar felhozatalban.

Kulcsszavak: , , ,