Felejthetetlen hangulat és látványvilág az idei Campuson is

Campus fesztivál

A fesztivál idén is a Nagyerdei Stadion parkjában, illetve a megújult Víztorony környezetében várja a látogatókat. Tavaly hetvenezren kapcsolódtak ki négy nap alatt a Nagyerdőben kialakított „ideiglenes városban”, amely hazánkban messze a legkorszerűbb körülményeket biztosítja egy nyári többnapos zenei kikapcsolódáshoz. A különleges helyszínen – amely a belvárosból akár gyalog is, de villamossal tényleg néhány perc alatt elérhető – idén is sokszínű programkavalkád teszi teljessé az élményt.

A zenei program ékköve a holland jazz-pop díva, a Korzó címlapjáról is visszaköszönő Caro Emerald lesz, akinek slágerei (Back It Up, A Night Like This, That Man) egész Európát meghódították néhány évvel ezelőtt, bemutatkozó lemeze pedig minden idők egyik legsikeresebb holland albuma lett. Az énekesnő kedvenc stílusa a 40-es, 50-es évek jazz zenéje, amit professzionálisan ötvöz mai modern popzenei hatásokkal. Hasonlóan nagy durranás lesz a metal és elektronika ötvözetét játszó, energiától szétcsattanó brit Enter Shikari fellépése, nem csak az angol, de a magyar fiatalok egyik kedvence is a zenekar. Ugyancsak az Egyesült Királyságból érkezik élő koncerttel a dubstep műfaj egyik zászlóshajója, a Modestep, valamint az Afterglow című dallal a világot meghódító drum’n’bass dj, Wilkinson.

A magyar zenekarok száma a végtelenhez közelít majd a négy nap alatt, új lemezét hazai pályán mutatja be majd a Tankcsapda, visszatér két év után a nagyszínpadra Ákos, de számos közkedvelt előadót láthatunk majd Rúzsa Magdolnától a Quimbyn és a Kowalsky meg a Vegán keresztül a Vad Fruttikig a nagyobb színpadokon. A rock kedvelői sem csalódnak majd, a Víztoronynál pedig szokás szerint különleges produkciókat láthatunk idén olyan ritkán látható szereplőkkel, mint Für Anikó, Fábián Juli vagy Falusi Mariann. Új zenei színpadot is avat idén a fesztivál, az éjszakai órákra is marad élőzene a Bor- és Gasztrofalu színpadán, ahol akusztikus, folk- és blues produkciók lépnek fel. Természetesen feltörekvő és új színeket hozó zenékből sem lesz hiány, a debreceni tehetségeket pedig a dehir.hu színpad vonultatja fel.

A fesztivál a zenén túl is rengeteg attrakciót tartogat: minden korábbinál változatsabb gasztronómia, romantikus éjjeli nagyerdei mozizás, irodalmi programok „az olvasás trendi” jegyében, különleges fényjáték a Víztorony épületén, mutatványosok és utcaszínházi produkciók, egyetemi érdekességek az Egyetem téren, tudományos élményudvar az Agóra jóvoltából, kézműves helyszín, civil udvar, sportolási lehetőség és rengeteg egyéb napközbeni és esti aktivitás gondoskodik arról, hogy egy percig se unatkozzunk még abban az extrém esetben sem, ha nem futunk össze épp egy ismerőssel sem az év legintenzívebb találkozási pontjaként is jellemezhető Campus Fesztiválon.

Kulcsszavak: , ,