„Egy megújult és profibb show-val állunk színpadra”

Megújult külsővel, PLÁZS néven éled újjá a nyári ellazulás balatoni fellegvára, a siófoki nagystrand, ahol már nyitónapon – június 18-án – igazi elnöki bánásmódban részesülhetünk a Wellhello koncertjének köszönhetően, akik új dalokkal és megújult fénytechnikával készülnek a koncertre.

Az idén PLÁZS néven megújuló siófoki nagystrand az egyik emblematikus helye a Balatoni nyárnak és a megnyitó is emlékezetes lesz, hisz’ a Wellhello egy megújult show-val áll majd színpadra. „A tavalyi dalokon kívül elhangzik több új szám, amiket még élőben nem hallott a siófoki közönség” – meséli Diaz a siófoki koncertről. Mint elmondta, idén megjelent a Város szemei, illetve a Retúrjegy is, de sokak még a Késő márt sem hallották élőben felcsendülni. „Mindemellett a Wellhello slágereken kívül egyéb dalok is szerepelnek a repertoárban, például a Red Bull Pilvaker dalok közül a Pató Pált is bevettük a setlistbe” – mondja Diaz, hozzátéve, hogy a látvány szempontjából is kiemelkedőbb lesz a produkció: „új vizuállal készülünk és tavaly óta bővült a stáb egy fénytechnikussal is.

Plázs

Diazt amúgy gyerekkori emlékek is kötik a Balatonhoz. „Már gyerekként is sok időt töltöttem a Balatonon” meséli. „Dédmamámnak volt egy nyaralója Balatonfenyvesen, úgyhogy nyaranként sok-sok évet lent voltam később pedig a haverokkal jártam ki nagyon sokat Balatonfenyvesre vagy Balatonmáriára.” Az elmúlt években a rengeteg koncert és a nagy hajtás mellett már kevesebb idő jut a Balatonozásra, „de ha ott koncertezünk, biztos, hogy lenézünk a partra fürdeni, megeszünk egy lángost vagy egy rozéval a kezünkben sétálunk a parton és csodáljuk a balatoni nyarat”.

A zeneszerző-énekes a nemrég bemutatott Retúrjegy című daluk üzenetéről is mesélt, hogy mennyire fontos, hogy zenészként szócsövei legyenek olyan ügyeknek is, mint pl. most az eltűnt gyermekek. „Azt gondoljuk, hogy zenészként jóval több emberhez érünk el. A Retúrjegynél a terv az volt, hogy a lyric videóba eltűnt emberek arcait tettük volna így szerettük volna arra használni az elérésünket – hiszen akár több millió emberhez is eljut egy-egy videónk – hogy segítsünk eltűnt emberek megtalálásában. Sajnos azonban személyiségi jogok miatt ez így nem jöhetett létre, viszont a koncerteken már lehet, hogy esélyünk lesz arra, hogy a vizuálon feltüntessük eltűnt emberek arcait és akár így megtaláljunk valakit” – beszél a tervekről Diaz.

Június 18-án tehát egy vízparti show-val indítja a nyarat a PLÁZSon a Wellhello, a  Balatoni közönségnek pedig Diaz ennyit üzen: „Üljenek a mólon és nézzék, ahogy járja a táncát a vízen a fény, mert a nyaralás messze szál.

Kulcsszavak: , , ,