Ünnepi hétvége a Gyerek Szigeten

Gyereksziget

Idén már 15. alkalommal várja a kicsiket és nagyokat Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvénye, a Generali Gyerek Sziget. A június 18-19-i hétvége az ünneplésé, „szépruhába” öltözik az egész Gyerek Sziget és ráadásul hosszabb nyitvatartással, új helyszínekkel, tortával és ajándékokkal várja a lurkókat a születésnapi mulatság alkalmából.

A Langaléta Garabonciások gólyalábas vezényletével látványos és hangos Gyerek Sziget születésnapi felvonulást tartanak majd a Hajógyári szigeten, ahol szeretettel várják a lurkókat. Végre nem kell korán hazamenni, szombaton 18 óra után is táncolhatnak, mulathatnak majd kicsik és nagyok, hiszen a felvonulás után Szalóki Ági családi koncertje zárja a zenei programokat. Az est fénypontja a Gyerek Sziget óriási, egészséges születésnapi tortája lesz. A szülinap buli házigazdája az AnimalCannibals.

A Nagyszínpad egész  hétvégén színes programmal ünnepel: szombat délelőtt a Kabóca Bábszínház legújabb produkciójával, egy marionett bábkoncerttel, amely A dühös lovag címet viseli. Utána táncház lesz a Göncöl Néptáncegyüttessel, sportbemutató a HarmonyStyleDC-vel, majd egy vidám, táncos Kiskalász koncerttel folytatódik a buli. Vasárnap délelőttGryllus Vilmos, táncbemutató, Sajtkukacz koncert és az idén új lemezzel jelentkező Rutkai Bori Banda Pizsamátor koncertje zárja a hétvégi programdömpinget.

Gyereksziget

Jónéhány új helyszín is felépül a szülinapos hétvégére: ügyességi és logikai játékokkal tehetik próbára magukat a vállalkozókedvű gyerekek a Babakötvény játszósarokban, találkozhatnak PomBär macival, a PomBär Kemping Kaland helyszínen, felépül a Manóvilág színes csodahelyszíne, a Drámasátorban pedig igazi mesebeli figurává változhat, aki kalandra vágyik. A Decathlon Sport Park egy a Trambulin Parkkal, aKipsta foci pályával és ügyességi feladatokkal, fotófallal, valamint egy 5 próbából álló játékkal várja az örökmozgókat- itt igazán próbára tehetik erőnlétüket és ügyességüket a bátrabbak. Csak ezen a hétvégén lesz itt az egyik legnépszerűbb program, a Mesés Lovas Udvar, ahol lovas színházi előadások, bemutatók, kézműves foglalkozások várják majd a rajongókat.

Persze lesz kézműveskedés, újrahasznosítás, bábozás, környezetvédelem és környezetismeret, bohócok és artisták – minden, amit szeretünk és szerettünk az eddigi Gyerek Szigeteken.

Részletes program: www.gyereksziget.hu

Kulcsszavak: , , , , , ,