Minden eddiginél izgalmasabb külföldi line-uppal készül a Park

Hatodik nyarát nyitja Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, ahol idén is igen illusztris külföldi nevek kerültek a naptárba. 12 év után újra Magyarországra érkezik Marilyn Manson, fellép a Good Charlotte és a Simple Plan és olyan kedvencek is visszatérnek, mint a Parov Stelar, a Scooter vagy DJ BoBo. A tavasz közeledtével pedig újabb nevet jelentettek be: jön a Foster The People.

Nem kérdés, ha beköszönt a jó idő, itt a szabadtéri koncertek ideje, ahol minden este olyan, mintha egy fesztiválba csöppentünk volna. A Budapest Parkban pedig a névsor is olyan, mintha minden alkalommal headliner-ek játszanának, legyen szó a hazai vagy éppen a külföldi legjobbakról.

Kezdjük a legfrissebbel: először érkezik Budapestre a most bejelentett Foster The People, akiknek Pumped Up Kicks című slágerük a mai napig az indie-diszkók egyik elmaradhatatlan darabja. A zenekar a zseniális billentyűs-programozó-énekes frontemberéről, Mark Fosterről kapta a nevét, aki középiskola után rögvest Los Angelesbe költözött, hogy beindítsa zenei karrierjét, de az áhított banda csak 2009-ben született meg Mark Pontius feltűnésével. Egy évvel később pedig a siker is megérkezett a már említett Pumped Up Kicks-szel. Debütáló Torches című lemezük egyből Grammy-jelölést is kapott, de az azt követő, Supermodel című, kísérletezőbb albumuk is átütő siker lett. A kaliforniai trió július 4-én hozza lázba az indie-pop rajongókat.

Az electro-swing császárai, a Parov Stelar május 13-án, vadonatúj, The Burning Spider Tour című show-jával térnek vissza Budapestre, akik csakis itt lépnek fel 2017-ben a fővárosban. Nincs nyár indítás a Scooter nélkül, akikkel úgy tűnik, nem tudnak betelni a magyar rajongók, így május 27-én a legendás formáció diktálja az ütemet. És ha már a nagy visszatérőknél járunk, az ifjú Marley fiú, Damian Jr. Gong Marley is visszatér hozzánk, aki június 20-án remélhetőleg már Stony Hill címen beharangozott negyedik nagylemezének dalaival érkezik.

Június a punk-rock rajongók hónapja! Akik a 2000-es években voltak tinédzserek, bizonyára a szívükhöz kaptak, amikor meghallották, hogy a Simple Plan és a Good Charlotte is fellép a Parkban ezen a nyáron. A Simple Plan Kanada egyik legmenőbb pop-punk formációja, akik a No Pads, No Helmets…Just Balls című lemezükkel törtek be a toplistákra, a lemez 15. évfordulója alkalmából pedig ismét turnéra indulnak régi és új slágereikkel. Pierre Bouvier és csapata június 13-án érkezik Budapestre, olyan remek zenekarok társaságában, mint a Four Year Strong, a Milestones és Mallory Knox. Pár nappal utánuk már a Good Charlotte slágereitől lesz hangos a Park, mint a Girls & Boys, az Anthem, a Young and the Hopeless vagy a Hold On. A marylandi srácok szinte a kezdetektől fogva, változatlan formában zenélnek együtt, június 17-én pedig a már jól ismert dalok mellett a tavaly megjelent új lemezük számai i s felcsendülnek. A Madden-ikrek előtt a Pierce The Veil (US), a Sleeping With Sirens (US), az Issues (UK) és még további vendégek teszik kerekké a már-már minifesztivállá alakult estét.

Az év egyik legnagyobb bejelentése Marilyn Manson koncertje, aki 12 év után tér vissza Budapestre új albumával. Az egyelőre SAY10 munkacím alatt futó lemezt július 20-án mi is élőben hallhatjuk.

Bár a nyár vége még szerencsére nagyon messze van, a DJ BoBo rajongók bizonyára már alig várják a szeptember 26-ot, amikor is a legendás popsztár 25 éves jubileumi turnéján tér vissza.

Érdemes éberen követni a Budapest Park Facebook oldalát, ugyanis ahogy nő a napsütéses órák száma, egyre több előadó fellépését jelentik be. Hagyd kint a valóságot idén nyáron is!

Kulcsszavak: , , , , ,