Nemzetközi felhozatal és Selfie Színpad a VUF-on

A hazai fesztiválpaletta egyik legkedvesebb darabja, az OTP Bank Veszprémi Utcazene fesztivál (VUF), amellett, hogy egy izgalmas verseny, ahol húsz kiválasztott zenekar verseng a fődíjakért, egy nemzetközi koncertsorozat is, ahol a világ számos pontjáról érkező bandák egész sora, szórakoztatja az utcára került nagyérdeműt. 4 nap, 11 helyszín, 62 produkció, 168 koncert.

Július 19-22 között a színes kínálatban ott lesz például a Broken Brass Ensemble. A zenekar a tradicionális New Orleans-i zenét hip-hop, funk, soul, dance és jazz elemekkel ötvözve adja elő. Érkezik Mr Alboh, akinek zenei karrierje úgy kezdődött, hogy megunta állását a bankban, nyakkendőjét gitárra cserélte és új irodája Európa lett. Hugo Barriol francia gitáros-énekes annyira utcazenész, hogy tavaly nyerte meg a „Metro Music Awards” fődíját, most őt is meghallgathatjuk Veszprémben. A Magnifico zenéjét épp úgy inspirálta az egykori Jugoszlávia slágerzenéje, mint a Balkán Beat mozgalom vagy a klassszikus rock, ez kiderül hamarosan. Az is kiderül az OTP Bank Utcazene Fesztiválon, hogy az ide érkező Daniel Docherty játéka alternatív gitárhangok széles választékával gyönyörködtei a közönségét. Izgalmasnak ígérkezik a Th e Trouble Notes, akik az EDM-et, hip-hopot, indie rockot ötvözik klasszikus cigányzenei és jazz elemekkel. A Ceux Qui Marchent Debut igazi koncertzenekar párizsból, groove alapú progresszív tánczenével érkeznek Veszprémbe. A Budzillus az őrület szinonímája, a megzenésített káosz, a King Size Slim zenekarának játéka pedig nem más, mint stílusok kavalkádja, nem érdemes lemaradni róluk. Érkezik a Moonshiners is. A portugál zenekar dalai az utcáról, az utcasarkokról, sikátorokról vörös lámpás negyedekről, tavernákról, italokról és az elrontott szerelmekről szólnak. A Kraków Street Band az elmúlt évek legnépszerűbb turistalátványossága Krakkóban, most Veszprémbe tartanak. Jön a The Tibbs is, ők egy nyolctagú zenekar, élükön egy szuperszexi énekesnővel. Zongora, bakelit és elektronikus kütyük: majd meglátjuk mit hoz ezekből ki a Lyre le temps. Az Echo Town zenéjében a hagyományos hangszerek mellett számos egzotikusabb hangszer is előkerül, izgalommal várjuk. A Will and The People tagjainak közös zenei nevezője a Beatles, a Doors, a Supertramp, a Police, Bob Marley és Jerry Lee Lewis, ezekből az alapanyagokból állították össze menüjüket. A Roots Rising raggae, hip-hop, balkán népzenei és ska elemeket ötvöz zenéjében, szívmelengető vidámsággal.  A Hillybilly Moonshiners lousianai bluegrass zenekar gitárral, nagybőgővel, bendzsóval dolgoz fel mai slágereket,  CC Smugglers – az angol királyi palotában is koncertező zenekar – pedig folk, swing, jazz, country, ragtime és bluegrass elemeket ötvöző örömzenét játszik majd Veszprém közönségének. Son of Dave egy egyszemélyes zenekar, aki a blues műfaján belül a saját útját járja és Lovely Quinces pedig magas hőfokú, teljes átéléssel előadott folkrockos dalokkal jön a VUF-ra. Talán legnagyobb durranásként említhetjük, hogy itt lesz a városban két estét is a Francia L’entourloop. A formáció azt a fajta hip-hop alapú, francia hangulattal átitatott zenét játssza, amitől bárhol egyből kisüt a nap. És persze még sokan mások…

Foodtrack, óriáskerék, selfie színpad

Az OTP Bank Veszprémi Utcazene fesztivál már jó ideje a gasztroforradalom egyik élharcosa is, hisz nem csak a zenekarok színes kavalkádját vonultatja fel, hanem Budapest legjobb streetfoodjait is. Idén júliusban immár harmadik alkalommal érkezik a mozgó vendéglátás krémje Veszprémbe. Budapest után itt van a legnagyobb Food Truck Show, a legtöbb kocsi vidéken, épp ezért az Óváros téren új Food Truck utcát nyitnak a szervezők.

vuf_2017_4

Idén sem maradhat ki a VUF képéből az óriáskerék, ami előtt tavaly is kígyózó sorok álltak, valószínűleg idén is nagy sikerrel emelkedik majd a VUF zenei forgataga fölé

Idei újdonság, hogy az OTP Bank jóvoltából felépül egy Selfie Színpad is az Utcazene Fesztiválon. A Kossuth Lajos utcai helyszínen túlméretezett hangszerekkel fotózkodhatnak az érdeklődők. Aki a #otpvuf2017-el feltölt az instára egy fotót és a legtöbb like-ot kapja, fejhallgatót, hordozható hangszórót valamit egy éves Spotify előfizetés nyerhet.

Kulcsszavak: , ,