Szerdán elindult a STRAND és a B.my.Lake Zamárdiban

Szerda délben indult és vasárnap hajnalig tart a Balatoni nyár és az idei fesztiválszezon két záróeseménye. A STRAND és a B.my.Lake fesztiválok azonos helyen, Zamárdi szabadstrandján várják közönségüket. A száznál is több hazai előadót felvonultató programban a világsztárok között John Newman, Parov Stelar, a Bastille, Alan Walker, Redfoo és Icona Pop, vagy éppen Sven Väth, Solomun, Adam Beyer és Loco Dice lép színpadra.

A Balaton Régió egyik legnagyobb turisztikai eseményére százhúszezernél is több vendéget várnak szerdától szombatig Zamárdiba. Továbbra is tart a MOL Nagyon Balaton Check-In játék, amely keretében egy autót is nyerhetnek azok, akik legalább két nyári, balatoni eseményen részt vesznek és begyűjtenek egy-egy pecsétet.

„Öt évvel ezelőtt azzal a szándékkal indítottuk el a MOL Nagyon Balaton projektet, hogy a legszínvonalasabb, legizgalmasabb balatoni eseményeket együtt kínálhassuk a hazai és a külföldi turistáknak, másrészt ennek keretében új produkciók szülessenek. A STRAND és a B.my.Lake fesztiválok az új események közül a legjelentősebbek. Amíg a MOL Nagyon Balaton eseményeire május óta közel egymillióan látogattak, addig a STRAND és a B.my.Lake fesztiválokra százhúszezer vendéget várunk abban az időszakban, amikor jellemzően már kevesebben járnak a Balatonra.” – mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton idén Pro Turismo díjjal kitüntetett alapítója.

„Minden eddiginél nagyobb érdeklődés jellemzi a MOL Nagyon Balaton két zárófesztiválját. Ma már nemcsak az ország minden pontjáról, de több külföldi országból is érkeznek vendégek erre a hétre a Balatonra. A várható kánikula miatt sokan kérdezik, hogy a helyszínen lehet-e még jegyet váltani? A jelenlegi adatok alapján úgy látjuk, minden napra kapható még belépő a helyszínen és a honlapon keresztül is” – mondta el Fülöp Zoltán, az eseményeket szervező VOLT Produkció vezetője.

STRAND Fesztivál

Ötödik éve várja Zamárdi szabadstrandján közönségét a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció eseménye, a STRAND Fesztivál. A STRAND hamar a közönség és a zenekarok kedvence lett, a hazai kínálatban szinte mindenki megfordul itt, aki idehaza közönségkedvencnek számít: a Halott Pénztől a Quimby-ig, a Wellhello-tól a Brains-ig. Igazán teljesnek és sokszínűnek mondható a nemzetközi kínálat is. A headliner-sort szerdán a You me at Six nyitja, másnap a Bastille, majd Parov Stelar és John Newman következik, de a toplistás DJ-producer Alan Walker, Alle Farben, az Icona Pop, Redfoo és Wilkinson is színpadra lép.

A három koncertszínpad mellett idén először Kertmozi is épül, ahol esténként 2-2 magyar filmet láthatnak a STRANDolók, többek között a Kincsem, a #sohavégetnemérős, a Balaton Method, vagy a Van, valami furcsa és megmagyarázhatatlan lesz itt látható. Ugyancsak új helyszín a Tábortűz, ahol előzetes jelentkezés alapján mutatkozhatnak be dalszerzők és feldolgozásokat játszó előadók, de meglepetésként naponta nagyszínpados sztárok is gitárt ragadnak itt. A #Hello Hungary STRAND ART helyszínen 1000 db festmény készül a Balatonról, a Nagy STRAND Kaland keretében pedig napi vetélkedők keretében 100 csapat mérkőzik meg értékes díjakért, de még inkább maradandó élményekért. A Petőfi Pont a STRAND központi helye. Itt az Aranykor programhoz kapcsolódóan Ákos, Freddie és Rúzsa Magdi vendégszerepel. Természetesen a STRANDon is szerepelnek az idei NAGY-SZÍN-PAD! verseny indulói, közülük az idei győztes, a Lóci Játszik jegyzi a STRAND himnuszát a Nem strandolsz jobban című átdolgozásukkal:

B.my.LAKE

Idén is az elektronikus zene legkiválóbbjai lesznek jelen a B my Lake-en, amelyet már az indulás évében Európa legjobb új fesztiváljának választottak. Sven Väth, Solomun, Adam Beyer, Loco Dice, Ben Klock, Dixon, Sam Paganini, Rødhåd, Julian Jeweil, Ben Sims, Jan Blomqvist, Mind Against, Jacmaster, Amelie Lens és még sokan mások garantálják a feledhetetlen 4 napot.

 

Kulcsszavak: , ,