150 000 fesztiválozót várnak Sopronba

volt fesztivál

Kevesebb, mint három héttel a kapunyitás előtt sok-sok újdonságról adtak hírt a Telekom VOLT Fesztivál szervezői. A VOLT iránti érdeklődést jelzi, hogy van olyan nap, amely már hetek óta teltházas, a többire még korlátozott számban kaphatók jegyek, illetve idén először 3, 4 és 5 napos bérletek is válthatók.

Legalább 150.000 fesztiválozót várnak Sopronba június 26-tól, amikor a Depeche Mode nyitja meg a 26. Telekom VOLT Fesztivált. Idén először lesz VOLT Kertmozi, Magenta1 Színpad, Secret Garden , a Visegrádi Csoport Magyar elnöksége záróeseményeként cseh, lengyel és szlovák csapatok is bemutatkoznak, a Hello Hungary Village-ben pedig a legismertebb magyar YouTuberek fesztiváloznak 5 napon át. A VOLT idén egy fontos jelenségre, az autizmussal élők problémájára hívja fel a fesztiválozók figyelmét.

Teltházasnak ígérkező napokkal várja vendégeit június 26-tól a soproni Telekom VOLT Fesztivál. A legnagyobb érdeklődés a Depeche Mode első hazai fesztiválfellépését kíséri, rajongók ezrei készülnek az évek óta várt Avenged Sevenfold debütáló koncertjére, vagy éppen Steve Aoki, a Limp Bizkit, a Hollywood Undead, a Hurts, Alan Walker és aClean Bandit showjára. Eközben az Iron Maiden napjára már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt és a bérletek is nagy ütemben fogynak. Rekordszámú látogatóra, legalább 150.000 vendégre számítunk.” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője.

ÚJ: HELLO HUNGARY VILLAGE! 

Egyedülálló újításként a legnépszerűbb hazai YouTuberek közül négyen beköltöznek a VOLTra. A “Hello Hungary Village” vendégeként Viszkok Fruzsi, Szirmai Gergő Barni és egy később csatalakozó társuk kalandjait a helyszínen és otthonról is élőbenkövethetjük. Ők négyen arra vállalkoztak, hogy a VOLTot és Sopront mutatják be a saját kamerájuk lencséin át több százezer követőiknek.

A fesztiválok, ugyanúgy, mint más rendezvények, attrakciók, élmények, megmozdítják az embereket. A magyarokat arra inspirálják, hogy induljanak útnak határon belül, a külföldieket pedig arra, hogy Magyarországra jöjjenek, és fedezzék fel az országot. Fesztiválokra ma már jóval szélesebb közönség jár, mint pár évvel korábban. A koncertező fiatalokon túl magyar és külföldi családok, gyerekek és idősebbek is tartalmas nyaralásként töltik idejüket ezeken a programokon. A 25 éves Telekom VOLT Fesztivál pedig Magyarország egyik legnagyobb múltú, legpatinásabb kulturális eseménye.” – mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Közös törekvésünk immár évek óta a legnagyobb fesztiválok szervezőivel, hogy a látogatóik ne csak a színpadok környékét ismerjék meg, hanem mozduljanak ki, fedezzékfel a várost, a környéket, azokat az élményeket, amelyek egész évben várják őket, olyankor is, amikor épp nincs fesztivál. A VOLT szervezőivel közösen egy egyedülálló produkcióval készülünk erre az ötnapos soproni kirándulásra: a legnépszerűbb hazai YouTuberek közül négy beköltözik a VOLTra, szinte egész nap élőben követhetjük őket, és megmutatják majd a fesztivál mellett a soproni régiót sok százezer embernek a világ bármely pontján. Emellett pedig idén is felépül a HelloHungary óriáskerék, amelyről nem csak a fesztivált, hanem Sopron városát is jól láthatják majd a fesztivál látogatói. Hiszünk abban, hogy így azok a fiatalok, akik most ellátogatnak a VOLT fesztiválra, hírét viszik Sopron és a térség nagyszerű hangulatának, és később az itteni élményeik hatására akár már a családjukkal együtt térnek majd vissza.” – tette hozzá a vezérigazgató

A közvetítések és videók színtere a PlayIT YouTubecsatornája lesz, de érdemes lesz figyelni a Telekom VOLT Fesztivál Facebook oldalát is.

 

A 2018-AS ÜGY: AZ AUTIZMUS 

2018-tól a VOLT minden évben egy fontos társadalmi ügyet tűz a zászlajára. “A VOLT vendégei a koncertek, a bulik és a fesztivál élményei mellett nyitottak arra is, hogy olyan emlékeket is hazavigyenek magukkal, amelyek beépülnek a hétköznapjaikba. Ezért éreztük azt, hogy a fesztiválunk remek terepe annak, hogy idén az autizmussal élők életkörülményeinek javítására hívjuk fel a a figyelmet. Az Út a Mosolyért Alapítvánnyal közösen 30.000 fesztiválozónak és fellépőnek adjuk át az idei VOLT egyik színes jelképét, a VOLT-füzért, amely erre a fontos kérdésre hívja fel a figyelmet.” – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT másik házigazdája. Minden átadott VOLT-füzér után 100 Forinttal támogatja az Út a Mosolyért Alapítványt a MOL.

Nagy lehetőség számunkra, hogy a fesztiválozó közönség figyelmét is felhívhatjuk az autizmusra, fontosnak tartjuk az érzékenyítést minden korosztályban. Köszönjük, hogy a Telekom VOLT Fesztivál és a MOL partner ebben! Az Út a Mosolyért Alapítvány célja, hogy egy alap problémára hosszútávú megoldást találjon, így az idei évben is egy olyan célt tűztünk ki magunk elé, amely hiányterület az autizmusban érintettek számára. A “Megérteni. Elfogadni. Segíteni.” kampányunkkal az Autisták Országos Szövetségével közösen szeretnénk létrehozni az első Autista Krízis Házat és Oktatási Központot, ahol szakszerű és hatékony segítséget nyújtunk a súlyos autizmussal élőknek, mintát mutatunk azoknak a családoknak, akik autizmus spektrum zavarban élő gyermeket nevelnek, valamint tanulási lehetőséget és tapasztalatszerzést biztosíthatunk szakemberek számára.” – mondta el Gubcsó Balázs – az Út a Mosolyért Alapítvány kuratóriumi tagja.

AMIT LÁTNOD KELL! 

Június 26-án, kedden egy igazi szenzációval indul a Telekom VOLT Fesztivál nulladik napja: Magyarországon először ad fesztiválkoncertet az elektropop egyik legnagyobb legendája, a Depeche Mode.

Szerdán a “teltházasoké” a főszerep: 17 órától a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató idei győztese, az Apey & the Pea, majd a Margaret Island, és a teltházas turnéja után a nyarat fesztiválsorozattal folytató Ákos áll a Telekom Nagyszínpadra, 23 órakor pedig a Hurts tér vissza, hogy újra elvarázsolja a közönséget. A Telekom Nagyszínpad szomszédságában található másik nagyszínpad az OTP Bank – Petőfi Rádióé, ahol olyan rendkívül népszerű előadók játszanak ezen a napon, mint a Mary Popkids, a Kowalsky meg a Vega, a Kiscsillag, vagy a Cloud9+, éjfél után pedig a partyrock legkülöncebb figurája, Redfoo veszi át az irányítást.

Csütörtökön a rockerektől lesz hangos a Lővérkemping Telekom Nagyszínpada: az angol The Raven Age és az amerikai Skillet után Lukács Laci ötvenedik szülinapját ünnepeljük egy erőteljes Tankcsapda bulival, majd fél tíztől a kultikus Iron Maiden csap a húrok közé. A könnyedebb műfaj kedvelői sem fognak unatkozni, hisz’ ezen a napon bolygatja majd fel a népet a Wellhello, utánuk a Quimby játszik a OTP Bank – Petőfi Rádió Nagyszínpadán, hajnal 2-től pedig az utóbbi években slágert slágerre halmozó Alan Walker zenél. Ez a nap eddig a legerősebb: már több mint egy hónappal a fesztivál előtt elfogytak a belépőjegyek.

A péntek a „bekategorizálhatatlanoké”: a Fish! kezdi a sort a Telekom Nagyszínpadon, majd az amerikai raprock csapat, a Hollywood Undead, 20:30-tól pedig a Limp Bizkit adja a rímeket. Ezt a napot is egy VOLT-os visszatérő zárja: Steve Aoki electro-house dj és producer 2014-ben is óriási sikert aratott, és garantált, hogy idén is hatalmas showt csinál majd. Az OTP Bank – Petőfi Rádió Nagyszínpadon ezen a napon az amerikai The Kills és a Punnany Massif játszik, majd a napot egy őrületes NECC Party zárja.

A szombati zárónapon a Brains valamint a brit elektropop csapat, a Clean Bandit nyitja a nagyszínpadot, tőlük 20:30-tól a teltházas arénaturnét hozó Halott Pénz veszi át a mikrofont, és végül a Magyarországon először itt koncertező rockzenekar, az Avenged Sevenfold zárja a színpadot. A VOLTnak ekkor még korántsem lesz vége, hiszen a feszivál himnuszáért felelős Majka & Curtis páros az OTP Bank – Petőfi Rádió Nagyszínpadon folytatja a bulit egészen éjfélig, amikor kezdetét veszi a Total Dance, a kilencvenes-kétezres évek legnagyobb popslágereit jegyző előadókkal, az Eiffel 65-val, a Safri Duoval, a Mr Presidenttel, Alice DJ-vel, Kozsóval és az Ámokfutókkal, a Happy Ganggel, az UFOval, a Splash-sel, DJ Andréval és Náksival.

Kulcsszavak: , , , ,