Ingyenes WiFi a Budavári Borfesztiválon

Az ACE Telecom építi ki idén a 2011. szeptember 7-11. között megrendezésre kerülő Budavári Borfesztivál internet hálózatát. A népszerű rendezvény sikeres megszervezéséhez összesen 50 Mbit/s sávszélességű vezeték nélküli (WiFi) hálózat kerül kialakításra, amelyre a látogatók ingyen csatlakozhatnak a fesztivál teljes időtartama alatt. Az okostelefonok terjedésével egyidejűleg a fesztiválok szervezői is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a látogatók informatikai igényeinek kiszolgálására.

 

Az ACE Telecom, a nagy hazai fesztiválok internet szolgáltatója 50 Mbit/s sávszélességű internetkapcsolattal járul hozzá a 2011. szeptember 7-11. között megrendezésre kerülő Budavári Borfesztivál sikeres megszervezéséhez. A szervezők, a tavalyihoz hasonló résztvevői létszámra, megközelítőleg 50 000 látogatóra számítanak az ötnapos rendezvény alatt. A borkultúrát népszerűsítő fesztivál hálózata elsősorban a beléptetést, valamint a látogatók számára elérhető ingyenes Internet elérést támogatja.

 

A Budavári Borfesztivál teljes területén elérhető magas rendelkezésre állású hálózatot mindössze két nap alatt építi ki az ACE Telecom. A zavartalan vezeték nélküli internetkapcsolat biztosítása érdekében összesen három ideiglenes bázisállomást telepítenek és üzemelnek be. A kialakított hálózat nagy mennyiségű egyidejű kapcsolat kiszolgálását teszi lehetővé.

 

Az okostelefonok terjedése miatt már a legkisebb fesztivál esetén is alapvető igény az ingyenes WiFi szolgáltatás. A Budavári Borfesztiválon a látogatók az ACE Telecom hálózatán keresztül letölthetik a fesztivál okostelefonra fejlesztett alkalmazását, amely a térkép mellett a programokat is magába foglalja, valamint folyamatosan kapcsolatba léphetnek barátaikkal és percről-percre megoszthatják élményeiket a közösségi hálón keresztül.

Kulcsszavak: