Majdnem 70 ezren SZIN-eztek Szegeden

Négy nap alatt a szervezők tájékoztatása szerint 69 ezer 600 látogatója volt a vasárnap véget ért Szegedi Ifjúsági Napoknak.

Közülük 4800-an sátoroztak az Újszegedi Partfürdőn, sokan a kemping üdülőiben vagy valamelyik közeli szállodában, panzióban laktak.

Szombat este, a zárónapon koncertezett többek között a Danko Jones és Kelis, a hazai fellépők közül a 30Y koncertjén voltak a legtöbben, de az augusztus végén szokatlan kánikula ellenére a délutáni Hiperkarma is komoly tömeget vonzott.

Idén a SZIN Dizájnparton zöld divatbemutatón mutatták be a dizájnerek, hogy a megunt ruhák újragondolhatók, és hogy sörösdobozból csillogó fülbevalók és legyező is készülhet. A divatshowt a jövőben is meg szeretnék szervezni a fesztiválon.

A környezettudatos szemlélet máshol is jelen volt, a sört re:pohárba kapták a fesztiválozók, a hulladékot szelektíven gyűjtötték a Partfürdőn. A SZINesek kiszámolhatták az ökológiai lábnyomukat, és zöld ígéreteket is tehettek. Volt, aki megfogadta, hogy a Partfürdő medencéin túl ezután otthon is csak a barátjával együtt fürdik, hiszen így feleannyi vizet fogyasztanak.

Kulcsszavak: ,