A Kosheen lesz a Szegedi Ifjúsági Napok sztárja

A brit trip-hop, drum and bass együttes, a Kosheen lesz a Szegedi Ifjúsági Napok egyik sztárvendége jövőre – jelentette be Gajdán Bálint, a rendezvény főszervezője kedden a Tisza-parti városban.

A bristoli trió 2007-ben már fellépett a hazai fesztiválszezon hagyományos záró rendezvényén. A program összeállításakor a szervezők továbbra is törekednek a zenei sokszínűség megőrzésére, hogy minden stílusirányzat rajongói megtalálják kedvenceiket a SZIN-en.
A 2012-ben augusztus 22-én kezdődő fesztiválon az idei évhez hasonlóan öt színpados programhelyszín lesz. Egyedül a korábbi években is népszerű SZIN Borudvar esetében terveznek komolyabb változást, itt az instrumentális, acapella, illetve népzenei produkciók kapnának helyet. A fesztiválra visszatérnek a színházi előadások, amelyeket szintén a Borudvarban nézhet meg a közönség. A fesztiválvendégeket hét további programhelyszín várja jövőre, megint lesz Civil utca, a környezetvédő és ökotudatos szervezetek pedig a Zöldplaccon mutatkozhatnak be.
A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díjat elnyert rendezvényen szeretnék minimálisra csökkenteni a papíralapú programfüzetek mennyiségét, eltűnnek a hagyományos infopontok is, a látogatók érintőképernyős monitorokon vagy mobileszközeiken keresztül juthatnak információhoz. A szervezők tervezik az Újszegedi Partfürdő fejlesztését, keresik, milyen pályázati forrásból alakítható át a 12 hektáros terület úgy, hogy júniustól szeptemberig alkalmas legyen nagyobb rendezvények megtartására.
Több hazai fesztiválhoz hasonlóan a SZIN-en is tervezik a készpénz használatot visszaszorító fesztiválkártya bevezetését, amelyet akár már a rendezvény előtt is fel tudnak tölteni a vendégek – közölte Gajdán Bálint.
A SZIN szervezői tehetségkutató dalíróversenyt hirdetnek, a beérkezett pályaműveket a SZIN-himnuszt szerző Magna Cum Laude együttes tagjai fogják zsűrizni.
Kulcsszavak: ,