40 éves klasszikus a Pannónia színpadán

Lord zenekar
Kuriózumnak és egyben visszatérő vendégnek számít a Pannónia Fesztiválon a Lord zenekar, hiszen az együttes az idén ünnepli a 40. évfordulóját. A Lord egyébként nem ismeretlen már a PAFE-soknak, hiszen évek óta szórakoztatják már az ottani közönséget. Az együttes managerével ,Horváth Istvánnal beszélgettünk.

-40 év hosszú idő, és számos zenekar tűnt el ezalatt a sűrűben. Alakultak közben újak, és ez így ment évtizedről évtizedre. Ti viszont végig jelen voltatok. Mennyire volt nehéz a különböző generációkkal megszerettetni a dalokat?

-Ez egy érdekes dolog, hiszen valóban több generációt ívelnek át a dalok, dalszövegek. Az együttes 1972 óta együtt van, és nekünk is öröm, hogy megélhettük ezt a kort. Büszkék vagyunk arra, hogy koncertjeinken az 5 éves gyerekektől egészen a könnyeiket dörzsölő nagymamákig mindenkit megtalálunk. A gyerekek vígan táncolnak az ősrégi dalokra, míg az 50-es, 60-as korosztálynak az emlékei elevenednek meg a fiatalságukból. Talán egyszer a most fiatal ugrálók is egy-egy emléket párosítanak a legendás nótákhoz.

-Évek óta kihagyhatatlan az együttes a Pannónia Fesztivál életéből, és ez az idén sem lesz másként, hiszen ismét tiszteleteteket teszitek nálunk. Mit jelent nektek ez a rendezvény?

– Két dolgot tudnék kiemelni ezzel kapcsolatosan, az egyik a fesztivál neve, ami kiváltképp tetszik a zenekarnak, hiszen eleve egy magyaros hangulatot áraszt magából, a másik pedig az lenne, hogy mi mindig örülünk, amikor egy olyan rendezvényen játszhatunk, ahol kulturált körülmények között, normál árak mellett szórakozhatnak a fiatalok. A Pannónia ebből a szempontból pedig egy kiemelkedő rendezvénynek számít.

– Készültök valami újdonsággal, érdekességgel a koncertre?

-Azok, akik egy Lord koncertre kilátogatnak, és ismerik a zenekart, pontosan tudják, hogy mit kaphatnak a zenekartól. Ezt természetesen meg is fogják kapni minden egyes koncerten, így a PAFE színpadán is. Várunk mindenkit nagy szeretettel a nyárindító balatoni bulira, a Pannóniára. Addig is a LORD legyen veletek.

Vajtó László

Forrás: pannoniafesztival.hu

Kulcsszavak: ,