VOLT 2009

Június 30-án este 18 órakor indult el a „Mindenütt jó, de legjobb SOPRON!” projekt idei felvonása. A fesztiválozók már kedden este megérkeztek a soproni Lővér Campingbe, és az előző napok heves esőzései után még nedves, sáros földön felállították a sátrakat. Sokan gumicsizmával is felszerelkeztek, de a szúnyogriasztó is hasznos kellék volt idei VOLT-on.

A fesztivál négy napja során a „nagy nevek” mellett a helyi, soproni zenekarok is kaptak bemutatkozási lehetőséget, valamint volt stand up comedy, élő óriás csocsó, kalandpark, ahol a lelkes fiatalok próbára tehették izmaikat és tudásukat, valamint a helyi ügynökképzőben a James Bond-lét apróságait is kitanulhatták.

A soproni Lőver Camping Nagyszínpadán az első nap fellépett a hupikék törpikéknek öltözött Bëlga, a 30 Y és Franz Ferdinand, mely után elcsíptük még a Kistehén Tánczenekar fellépésének a végét, vagyis informátoraink szerint az már a második visszatapsolás volt.

A második napon a Csík zenekart, majd a Vad fruttik és a Kaukázus fellépése után a Kispál és a Borz zenekar koncertjét hallhatta az esőzést jól viselő publikum, mely időközben egyre nagyobbra növekedett, várva a Limp Bizkitet, akikben nem kellett csalódni, hozták a formájukat. Nagy örömmel olvastuk utána a különböző portálokon is, hogy mindenki elégedett volt.

Érdemes amúgy a nagyobb bulik után több fórumot, és közösségi oldalt is böngészgetni, hiszen a fesztiválozók lelkesen megosztják véleményüket a világhálón.

Az is egy – a fórumokban is – gyakran előforduló vélemény, hogy azért is jó a VOLT, mert biztos lehetsz benne, hogy találsz ismerősöket, ha nem spontán akarsz sodródni, jó ha van nálad mobiltelefon. Ha összesíteni lehetne a fesztivál alatt lebeszélt perceket, biztosan egy magas értéket látnánk, de nem elhanyagolható az elküldött SMS-ek száma sem, melyhez a gyakori hangzavar miatt folyamodnak a fesztiválozók.

A harmadik nap első nagyobb fellépő a Nagyszínpadon a brit Freestylers volt, majd ezen nap kétségtelenül legnagyobb koncertjét a Tankcsapda adta, aki egyedüli magyar csoportként tudott „beférkőzni” napi zárószámként a VOLT programjába. A pénteki napon volt többek között még Kiscsillag, Ganxta Zolee és a Kartell, Anima Sound System, Mystery Gang, bár a pontos kezdések valahogy ezen a napon nem akartak működni.

Az utolsó napon a legnagyobb várakozás Marilyn Manson fellépését övezte, mely hatalmas tömeget vonzott ugyan, de sokan csak nézelődtek, mint gyerekek az állatkertben. Az előttük fellépő Earth, Wind and Fire egy kellemesebb hangulatú bulit rakott össze, de velük egy időben csapott a húrok közé a Goulash Exotica, akik zenéjére (népzene, elektronikus zenére hangolva) egy barátunk figyelt fel, miközben egy közösségi oldalon megnézte a profiljukat (lám-lám, mire nem jó a myspace. 🙂 ).

A záró nap volt az elektronikus zene kedvelőinek maga a Paradicsom, hiszen volt Zagar, Brains, Noisia, és akinek még maradt ereje a bulizásra, az a már klasszikus soproni/ VOLT – fellépőnek számító Palotai által kevert zenére rophatta reggelig.

Július 5-én délután elindultak haza a fesztiválozók, és megkezdték a helyszínek lebontását, hogy visszaengedjék a természetnek a területet. De csak egy kis időre, hiszen egy év múlva ismét ellepik a fesztiválozók a soproni Lővereket.

 

Kulcsszavak: ,