Hip-hop világsztár a Pannónia fesztiválon

A Pannónia Fesztivál idén ugyanolyan, de mégis egészen más lesz, mint az eddigi években. Ezúttal új helyszínen, Szántódon, a Balaton partján várja a látogatókat a régi hangulattal, változatos programokkal, és ami a legfontosabb, kibővült zenei kínálattal! Május 24-27. között ugyanis nem csak rockzenekarok, hanem a hip-hop és a rap műfaj képviselői is fellépnek a most először felállított hip-hop színpadon. Az sem véletlen, hogy a Pannónia Fesztivál külföldi sztárjai is ennek a stílusnak legjelesebb képviselői lesznek, akik közül a legnagyobb szenzáció az a világsztár, aki eddig még Németországnál közelebb nem jött a hazai rajongókhoz. Ő nem más, mint a 17 millió eladott hanghordozóval, sok számos nemzetközi elismerés mellett 2 Grammy Díj jelöléssel és 12 platina kislemezzel büszkélkedhető előadó, az amerikai rapperek egyik legnagyobbja, FLO RIDA!

Eddig három stúdióalbumot jelentetett meg, amelyekről számos kislemeze lett világsláger. Olyan előadókkal készültek ezek a dalok, mint T-Pain, akivel a Low című kislemezt rögzítette, de említhetjük az Elevator-t Timbalanddel, a Jump!-ot Nelly Furtado-val, és még számos világsztárt és a nevükhöz fűződő dalokat. A David Guettával készült Club Can’t Handle Me két évvel ezelőtt a nyár egyik legnagyobb slágere volt. Legutóbbi albuma tavaly jelent meg Only One Rida (Part 2) címmel, amelyen a Good Feeling című dal Etta James Something Got A Hold On Me 1962-es klasszikusából készült, amelyet Flo Rida az énekesnő emlékének dedikált annak két hónappal ezelőtti halála után. Legújabb kislemezéből, a Good Feeling-ből a digitális eladott példányszám néhány héten belül elérte a kétmilliót. Flo Ridát számos világsztár kérte fel, hogy közreműködőként színesítse az albumát, ilyen volt többek között Madonna, Michelle Williams, Jessica Mauboy vagy Rick Ross. Több népszerű mozifilm, a Trópusi vihar, a Másnaposok, vagy a Step Up2: Streetdance zenéje is őt dícséri. A Pannónia Fesztiválon május 25-én lép fel, méghozzá teljes nagy zenekaros felállásban.

A Pannónia Fesztivál másik két külföldi szenzációja az ONYX és a SLAUGHTERHOUSE lesz. A Run DMC-ből ismert Jam-Master Jay által felfedezett brooklyni Onyx csütörtökön, május 24-én lép fel, amelynek tagjai a hardcore rap megalapítói, akik még a kilencvenes évek elejének dicsőséges időszakában jelentették meg első albumukat. A Bacdafucup című lemez a műfaj klasszikusává, alap-albumává lett. Az 1998-ban készített Shut ‘Em Down borítóján pedig olyan neveket olvashatunk , mint DMX, 50 Cent, vagy Method Man. Később a fiúk kiadták a Bacdafucup Part II, a Triggernometry és a Cold Case Files: Murder Investigation című albumukat is. A csapat tagjai Fredro Starr, Sonsee és Sticky Fingaz színészként is népszerűek, hiszen olyan filmekben szerepeltek, mint a Nepperek, az Égimeszelés, a Halott pénz, valamint számos televíziós produkcióban, többek között az HBO Drót című sorozatában. Vasárnap, május 27-én láthatjuk a Slaughterhouse nevű hip-hop szupercsapatot, amelynek tagjai Crooked I, Joe Budden, Joell Ortiz és Royce da 5’9”. Első, Slaughterhouse című albumuk – amelyet hat nap alatt rögzítettek- négy évvel ezelőtt jelent meg, és a kritikák szerint felforgatta a zeneipart. A műfaj kedvelői azért rajongtak érte, mert a csapat visszatért a hip-hop gyökereihez, csak éppen egy magasabb szinten. A második, idei albumukat Welcome To: Our House címmel jegyzik, amely rajongóik körében lelkes fogadtatásra talált, főleg az első kislemez, a Hammer Dance.

Kulcsszavak: ,