Yonderboi: VOLT, Sound, Sziget

Mindössze három fesztiválon, a VOLTon, a Heineken Balaton Soundon és a jubileumi Szigeten lesz idén nyáron látható és hallható az “Év hazai elektromos zenei produkciója” díjjal nemrég kitüntetett Yonderboi. Az előadó nem tervezett fellépést az idei évben, a Yonderboi In-House néven futó háromállomásos turné kizárólag a fesztiválszervezők rábeszélésének köszönhető.

A Splendid Isolation turné utolsó hivatalos koncertje 2007 őszén volt egy holland fesztiválon, és azóta, néhány exkluzív DJ fellépéstől eltekintve, nem volt színpadon, így igazi szenzációnak számít, hogy öt év után ismét színpadon láthatjuk Yonderboi-t, aki Passive Control címmel nemrég jelentette meg harmadik albumát.

Mint köztudott, a nemrég Fonogram-díjjal jutalmazott művész igencsak megválogatja azokat a helyeket – legyen szó Magyarországról vagy külföldről -, ahol fellépést vállal. 2012-ben kizárólag három fesztiválon, elsőként a soproni VOLT Fesztiválon, majd a zamárdi Heineken Balaton Soundon, végül a jubileumi Szigeten lép színpadra, természetesen mindenhol főidőben. “Fontos megjegyezni, hogy a szervezők kitartó megkereséseinek és jó rábeszélő készségének nagyban köszönhető, hogy egyáltalán lesz most színpadi produkcióm.” – ad némi háttérinformációt Younderboi.

“Már javában tartanak az előkészületek, jó ideje ez van a fontossági listám élén.”- folytatja a művész.  “Rengeteg dolgot kell még addig megcsinálni: jó pár dalt tervezek átalakítani és a show vizuális részét is ki kell még dolgozni ezalatt az idő alatt.” – avat be az előkészületekbe Yonderboi, aki azt is elárulta, hogy olyan műsorral készül, amely az eddigi munkásságát átfogja, de egyben kicsit új oldalról közelíti meg azt. “Ezúttal a tánczene irányába viszem el a dolgot, most ez izgat a legjobban. Persze nem kell igazi “ereszd el a hajam” partira gondolni, de magamhoz képest táncos műsor lesz várható. Ezért is lett a turné fedőneve Yonderboi In-House.”

Nagy Dániel exkluzív Yonderboi interjúja a fesztiválok weboldalán olvasható.

Kulcsszavak: