Gyereknap után Gyerek Sziget, Június 2-24.

Június első hétvégéjén elindul a népszerű, ingyenes rendezvénysorozat, kicsik és nagyok örömére a Hajógyári-sziget Nagyrétjén. Az első hétvége Makámmal, Szalóki Ágival, Tudományos Játszótérrel, Vándor Vurstlival és síppal, dobbal, nádihegedűvel várja a vendégeket.  Ahogy az lenni szokott itt, kés, villa, olló, minden a gyerek kezébe való, reggel 10 órától délután 6-ig.

A Poronty Cirkusz kíváncsi, bátor, kacagásra kész fellépőit várja, s a  fülzsibongató zenebona titkait is itt, a bohócoktól leshetik majd el a lurkók. Az első hétvégén a nagyvilágból idelátogató Vica és Viktor bohócokkal is találkozhatnak az érdeklődők, Kukucska, Fogas, ZiZi és Hablaty, Bim-Bam és Tip-Top, Kamilla és Sálálá közül pedig sorsolással dől majd el, hogy ki az a szerencsés négy bohóc, akikkel a hétvégén együtt léphetnek fel a bátrabbak a Poronty Cirkusz porondjára. Az Artista-tanodában az idén is minden hétvégén jeles mesterekkel tehetik próbára ügyességüket és bátorságukat a kicsik és a nagyobbak is.

Az Olimpiai Faluban számos információ és izgalmas feladatok várnak mindenkit a világ legnagyobb sporteseményével kapcsolatban, legyen szó az eddigi helyszínekről, a résztvevő sportolókról vagy az olimpiákhoz köthető érdekes információkról. Az „Olimpiai öt karika” szimbólumából kiindulva 5 állomásos „kalandtúrát” tehet az egész család, ahol sportos-ügyességi feladatok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A kicsit megbolondított sportágak feladatainak elvégzése nem csak kihívást, hanem szórakozást is tartogat majd. Idén is sok izgalmat rejt azok számára is a Gyerek Sziget, akik nem csak szórakozni, de okosodni is akarnak: A Tudományos Játszótéren egyebek mellett Da Vinci hídját is megtanulhatják megépíteni szerszámok és kötőanyag nélkül.

A Sasoló sziget túrákon állatok és növények apraját-nagyját lehet majd megismerni közelebbről, a Duna Múzeum pedig vizes feladványokkal, érdekes tárgyakkal, vízi kalandokkal várja a családokat. Aki pedig csak egyszerűen a jól ismert kedves állatokat szeretné simogatni, szeretettel várja az Állatsimogató, ahol a gyerekek, szüleikkel együtt barátkozhatnak a kecskékkel, nyuszikkal, csüngő hasú fekete disznóval és lovakkal s megannyi más állattal. A Kézműves Palota hétvégéről-hétvégére tartogat meglepetéseket, lesz tűzzománc, agyagozás, korongozás, fajátékok, nemezelés, papírmerítés, de készülnek majd csodák mézeskalácsból is. Az első hétvégén használt gépekből készülnek új tárgyak itt, de aki csak szétszedni szeret, már az is jól jár, mert minden szétszedhető lesz  ami elromlott és kidobásra ítéltetett. Itt elcsodálkozhat mindenki azon, hogy hányféle gyönyörűséges új gép, és ember és állat kerekedhet a rossz alkatrészekből, gépekből.

A  Hello holnap! ligetben, a fantáziának  semmi nem szab határt, ha újra hasznosításról van szó: kidobásra ítélt, haszontalan holmikból praktikus és szép tárgyakat készülnek majd. Az Ability Park az idén nagyobb teret kap, itt látássérültek, siketek, mozgássérültek és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével, valamennyi korosztály számára élvezhetően, és érthetően ad információt fogyatékos embertársaink életéről, miközben tartalmas, örömteli élményt nyújt mindenkinek, aki játszani szeretne vagy próbára tenni képességeit. Idén újból megnyitja kapuit a Színes Falu, ahol a gyerekek három, Magyarországon élő külföldi közösséggel ismerkedhetnek meg közelebbről: a mongol, a kínai és az iráni sátorban autentikus nemzeti és ügyességi játékok, érdekes foglalkozások várják az érdeklődőket.

Természetesen lesznek sportprogramok, Yippi Akadálypálya, Cimbora Játszóház,, szülőknek pedig nevelési tanácsadás. S ha ennyi még nem elég, az összes program részletesen a www.gyereksziget.hu oldalon található.