Van engedély, lesz VOLT

Volt fesztivál

 

Volt fesztiválA korábbi hírekkel ellentétben minden akadály elhárult a VOLT Fesztivál megrendezése elől. Magyarország legnagyobb és legismertebb vidéki kulturális eseményének keddi indulásához minden engedély rendelkezésre áll.

 

Mint ismeretes, a regionális környezetvédelmi felügyelőség szerdán váratlanul elutasító határozatot hozott a 2012-es VOLT Fesztivál helyszínére vonatkozóan. A szervezőket meglepetésként érte a döntés, ugyanis az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő VOLT-nak 10 éve ugyanez a helyszíne, 2011-ben ugyanitt, ugyanezekkel a feltételekkel tartottak fesztivált, akkor a hivatal megadta az engedélyt. Idén a kérelmet időben beadták, a helyszínen felépülő színpadok és más objektumok elrendezésére vonatkozóan pedig semmilyen változás nem történt tavaly óta.

 

A VOLT Fesztivál Magyarország legnagyobb és legismertebb vidéki kulturális eseménye, amelyre tavaly százezer vendég érkezett Sopronba. A Magyar Turizmus Zrt. nemrég “Kiemelt turisztikai esemény” címet adományozott a rendezvénynek.

 

A VOLT 19 éve alatt a mostani volt az első alkalom, amikor egyetlen napra azt gondolhatta a közönségünk, hogy veszélybe kerül a fesztivál megrendezése. Ez számunkra nagy kárt jelenthet, hiszen a hazai és külföldi vendégeink ilyenkor hamar elbizonytalanodhatnak. A VOLT mellett álló védnökeink – Dr. Molnár Ágnes államtitkár, országgyűlési képviselő, Dr. Szájer József, EP-képviselő és Dr. Fodor Tamás polgármester – az elmúlt 48 órában velünk együtt sokat dolgoztak annak érdekében, hogy megoldást találjunk erre a kérdésre. A 20. VOLT Fesztivál előtt 4 nappal jó érzés azt látni, hogy számukra és Sopron vezetése számára is kiemelten fontos ez az esemény.” – nyilatkozta Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál alapítói.

 

A 20. VOLT Fesztivál 26-án, kedden egy nagyszabású, ünnepi gálaműsorral nyitja meg kapuit. Az idén ötnapos programban irodalmi, képzőművészeti, környezetvédelmi, gasztronómiai és más kulturális programok mellett fellép többek között Skrillex, a Faith No More, a Snow Patrol, az Iggy & the Stooges, a Simple Plan, a Röyksopp, a Chase and Status, és egy év koncertszünet után itt lép először színpadra Ákos is. A szervezők százezer vendéget várnak Sopronba.

Kulcsszavak: ,