Burn Studios Frame Array a Heineken Balaton Soundon

 

Egy majd’ három emelet magas felépítménnyel, a világ egyik legmenőbb és legkifinomultabb hangtechnikájával felszerelve és nem utolsó sorban a világhírű Kiégő Izzók által kidolgozott látványvilággal mutatkozik be a Heineken Balaton Sound legizgalmasabb és leglátványosabb parti helyszíne, a Burn Studios Frame Array. Ilyen komplex audio-vizuális partiélmény még nem volt határon innen, se túl.

Július 12-15 között a Balatonpart, pontosabban Zamárdi lesz a hazai fesztivál-, és partykultúra epicentruma, hisz ismét beindul a Heineken Balaton Sound. A honi fesztiválkínálat legkeresettebb buliján idén egy világpremiert is láthatunk és hallhatunk: a 18 darab, egyenként 2×2 méteres kockából felépülő, a legmodernebb hangrendszerrel ellátott és egyedi vizuál koncepcióval esténként a közönségét lenyűgöző Burn Studios Frame Array mutatkozik majd itt be. A lenyűgöző partyhelyszín, ami tulajdonképpen egy monstre, pulzáló Dj pult, a Soundon látható először a világon.

Burn Studios Frame Array“A Burn Studios Frame Array egy kristály szerkezetet idéző, töredezett felületű, különleges videó installáció Egy komplex vizuális tér élmény élőben keverve, 8 kezes VJ összecsapás video mapping felfogásban. Csak úgy, ahogy a zenei stílusok, a képi tartalom is estéről estére változik, újabb történeteknek és retinát izgató 3D-s illúzióknak adva helyet. A keret építmény szabályosságát megbontó vászon elrendezés egyedi lehetőségeinek kihasználásáról egy speciális 4 csatornás videó rendszer gondoskodik.” – avat be a részletekbe Zádor Tamás, a Kiégő Izzók projektvezetője.

A Heineken Balaton Sound-on 2012-ben egy új típusú fesztiválélményt kíván létrehozni a Burn Studios közössége a Burn Studios Frame Array megalkotásával. A helyszín kialakításánál, minden tekintetben a lenyűgöző képi világra és tökéletes zenei élményre helyezték a tervezők a hangsúlyt. A vizuál koncepcióját a nemzetközi élvonalban jegyzett, egyébként magyar Kiégő Izzók dolgozta ki és kivitelezi. Míg a helyszín programja elsősorban olyan fellépőkre épít, akik produkcióját már a nemzetközi szintéren is elismerik, ám itthon nevük még kevésbé ismert a tömegek körében. A tematikus esteket pedig már a partiszcénában bizonyított szervezőcsapatok hosztolják, akik sok hazai és külföldi formabontó produkció szélesebb körben való bemutatását tették lehetővé és saját területükön nevük mára már védjegynek számít.

Kulcsszavak: ,