Szigetelés a világ másik felén

Snoop Dogg

A Sziget szervezői elintézték! A YouTube segítségével, akár a világ másik végén a nappaliban ülve élőben nézhetjük a fesztivál három színpadán zajló koncerteket. A Nagyszínpad, az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad koncertjeiből összeállított élő műsor a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig látható.

A YouTube élő közvetítésén 3 színpadról 3 különálló stábbal összesen, több mint 60 emberrel és 14 kamerával közvetítenek HD minőségben. A Sziget erre a célra felállított műszaki központjából koncertoptikai kábeleken továbbítják a jelet Londonba a YouTube nemzetközi központjába.

Teszteltük a rendszert és meg kell vallani kifogástalanul működik. A három leggyakrabban használt böngészőben (Mozzila, Chrome, és IE) Windows és Machintos alatt is gördülékenyen követhettük a színpadon zajló koncerteket.

Aki tehát nappalijából, szeretné követni a 3 színpad eseményeit a fesztivál ideje alatt, akkor ezt gond nélkül megteheti ingyen és bérmentve az internet segítségével.  Sőt akár az utazás közben mobil eszközökön is élvezhetjük a koncerteket, hiszen a rendszer, igaz az általunk tesztelt iPhone készüléken néha akadozva, de működött.

Nagy előrelépés a Sziget életében a YouTubbal kötött együttműködés, hiszen az élő közvetítés világviszonylatban több millióra is feltornászhatja a koncertet nézők számát. Ha hosszú távon sikeres lesz az együttműködés, akkor feltételezhető, hogy az itt befolyt reklámbevételekből, akár még nyereséget is hozhat a szervezők számára.

A YouTube a világ legrangosabb fesztiváljait közvetíti, az internetezők élőben követhették többek között a belga Tomorrowland-et, a spanyol Sonar-t és az amerikai Coachella-t és most már az idén 20. alkalommal megrendezett jubileumi Sziget Fesztivált is.

A fellépők teljes listája megtekinthető a Sziget hivatalos YouTube csatornáján, a youtube.com/szigetofficial oldalon.

Kulcsszavak: ,