Az idei Sziget Fesztiválon is sikeres volt a Metapay Fesztiválkártya rendszere

Metapay Fesztiválkártya

A Metapay Fesztiválkártya rendszer a Szigeten 2.200.000 tranzakciót bonyolított le sikeresen.

 

Idén változott a tavalyi trend. Míg 2011-ben a készpénzes feltöltés összege volt több, idén a forgalom többségét (55 százalékát) a bankkártyás feltöltés adta.

 

A készpénzmentes fizetési rendszer a Mastercard és az OTP Bank együttműködésével idén már minden MasterCard PayPass, vagy Maestro PayPass logóval ellátott bankkártyát is elfogadott fizetési eszközként.

 

A Metapay a Fesztiválkártya rendszerén keresztül ebben az évben eddig négy hazai fesztiválon több mint 3.300.000 tranzakciót kezelt biztonságosan. Az OTP Klub Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget fesztiválok fizetési eszköze volt a Metapay Fesztiválkártya.

 

A most zárult Szigeten a Fesztiválkártya-rendszer Facebook összekötéssel is gazdagodott: a felhasználók regisztrálhatták magukat Facebook bejelentkezéssel, így – ha engedélyt adtak rá -, a hírfolyamban megjelent, hogy merre és mikor jártak, fizettek a Sziget területén.

 

Bemutatkozott egy másik újdonság: az elektronikus beléptetés ellenőrző rendszer is. A Metapay a saját bázisára való beléptetést már a maga által fejlesztett, csippel ellátott karszalaggal oldotta meg, amely egyaránt volt alkalmas fizetésre és a belépési jogosultságok ellenőrzésére.

 

Lévai Gábor, a márkát tulajdonló Meta-MPI Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a 2012-es Szigeten 26 feltöltő ponton, közel 150 pénztáros és hosztesz segítette a rendszer működését. A háttérben további 35 munkatárs biztosította a rendszer informatikai támogatását, üzemeltetését és tíz pénzügyi munkatárs felügyelte az elszámolást.

 

A Sziget területén 1.200 terminál működött.

 

A Metapay, immár hagyományosnak mondható módon, a Szigeten mutatja be innovatív, Magyarországon teljesen újnak számító megoldásait az elektronikus készpénzmentes fizetés területén. Tavaly debütált az első olyan érintés nélküli fizetési megoldás (NFC), amelyben a mobil telefon pénztárcává vált, azaz a rajta levő összeggel fizetni lehetett. Az érintés nélküli fizetési megoldást a Metapay partnerei, a Vodafone, a Gemalto és az Ingenico cégek partneri támogatásával valósította meg.

 

Ugyancsak tavaly állt rendszerbe az első elektronikus BKV-jegy, amelyet a Metapay CityPass-ra keresztelt csipes karszalagja hordozott. Egy héten keresztül a BKV munkatársai maguk is megtapasztalhatták, hogy sokkal gyorsabb, kényelmesebb és konfliktus-mentesebb az elektronikus jegy ellenőrzése.

Kulcsszavak: ,