Pannónia Fesztivál

Pannónia FesztiválNeked melyik fesztivál jut eszedbe a Balatonról? Gondoltam, hogy a Balaton Sound Zamárdiban, és csak a második gondolatod a Pannónia Fesztivál Szántódon.

Nagyon sokáig a fesztivál időszak a VOLT-tal és a Hegyaljával kezdődött (a szervezők nagyon jól tudtak időzíteni – pont vége volt a vizsgaidőszaknak, a középiskolások már kipihenték a fáradalmakat, és persze már ragyogóan sütött a nap). Hét éve azonban Várpalotán elindult egy fesztivál, mely tavaly átköltözött Szántódra, a Balaton partjára. (Megjegyezném, hogy Szántód és Zamárdi között összesen 5 km a távolság – valamit tudhat ez a déli part…)  Az ide érkezők nemcsak a fesztivál területén érezhetik jól magukat. A környék tele van több száz éves borospincékkel, de akár el lehet látogatni a község kápolnájába is, vagy meg lehet csodálni a műemléképületeket.

A fesztivált hagyományosan a pünkösdi hétre teszik (2013.05.16 – 05.19), valószínűleg azért, hogy a buli után még legyen egy szabadnap a fáradalmak kipihenésére.

A Pannónia Fesztivál (PaFe) nemcsak az olcsó árairól híres, (a 4 napos bérlet 7900 Ft-ba kerül, a napijegy pedig 3900 Ft-ba) hanem arról is, hogy a fellépőket maga a közönség választhatja ki. Az idei internetes szavazás már lezárul, és megszületett az első 50 fellépő névsora. Természetesen a listában a hazai “fesztivál zenekarok” neveit olvashatjuk (Tankcsapda, Quimby, Vad Fruttik, Supernem stb.), de találkozunk ismeretlen nevekkel is – a fesztivál támogatja a feltörekvő zenekarokat.

A Top 50-es listát az alábbi linkre kattintva olvashatjátok:
http://www.pannoniafesztival.hu/

A felsorolásból azt olvashatnánk ki, hogy csak a rock szerelmeseinek akartak kedvezni a szervezők. Ezt azonban sikerült megcáfolniuk akkor, amikor bejelentették az első külföldi fellépőt, a brit hip hop & dubstep stílusban zenélő bandát, a Foreign Beggarst. A szervezők egyébként is közel 200 koncertet és programot ígérnek, nagy a valószínűsége, hogy akár mindenki talál magának kedvére valót.

Így hát kevesebb, mint négy hónap múlva (mikor már nyílnak a virágok, nem jeges a Balaton vize, lekerülnek a vastag téli kabátok) irány Szántód, és a Pannónia Fesztivál!

Kulcsszavak: ,