Hegyalja: 15 ezer szavazat döntött a vendégvárosokról

A fesztiválozók döntése alapján Kecskemét mellett a határon túlról Dunaszerdahely, Beregszász, Szabadka és Székelyudvarhely állandó lakóit látja vendégül június 25-30. között a Hegyalja Fesztivál Tokajban.

Hogy a magyarországi világörökségben, a nyárindító fesztiválon mely városok lakói számára legyen ingyenes a belépés, erről maguk a fesztiválozók szavaztak. Az öt szerencsés település lakóinak a Down, a Scooter, az Asking Alexandria, az Ensiferum, a Skindred, a The Devil Wears Prada és a magyarországi, illetve határon túli zenei és kulturális élet meghatározó szereplői mellé természetesen Furmint fröccs, napsütés, Tisza-part és az igazi fesztivál hangulat is jár.

Míg tavaly csak egy magyar és egy határon túli város kapott meghívást a Hegyalja Fesztiválra, idén öt városnak jár a megtiszteltetés és az ingyen Hegy’ heti bérlet, ugyanis Kecskemét mellett négy határon túli város lakói is ingyen mehetnek az igazi magyarországi fesztiválra. A Hegyalja facebook-oldalán megszállottan kampányoló tizenötezer szavazó közül Dunaszerdahely, Szabadka, Székelyudvarhely és Beregszász lakói akarták legjobban a Hegy’ ingyen bérletet, bár Szabadka és Zenta között a szavazás teljes időtartama alatt rendkívül kiélezett volt a verseny. A két városra összesen majdnem tízezer szavazat érkezett, fej-fej mellett haladtak, végül alig néhány száz szavazat döntött.

A február 4-én 24.00-kor lezárult szavazás végeredménye alapján a négy győztes határon túli város lakóit már semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy idén ott legyenek a Hegy’en és a kecskemétiekkel együtt tomboljanak olyan zenekarok koncertjeire, mint a Down, élén az ex Pantera vezérrel vagy a brit Asking Alexandria, a legendás Scooter, az Anti-Flag, a Coal Chamber vagy a nagy visszatérő Skindred

„Köszönjük minden szavazónak a lelkes részvételt. Nagyon örülünk, hogy a Hegyalja fesztivál kezdeményezése ilyen sok embert megmozgatott. Gratulálunk a 4 nyertes városnak, és mellettük Zentának is, hiszen bár idén a város nem nyert, nagyon éles küzdelemben végzett a második helyen. A győztes városok lakóival találkozunk Tokajban, és jövőre a hagyományokhoz hűen folytatjuk a versenyt” – mondta el Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője.

A nyertes városok lakóinak nincs más tennivalójuk, mint likeolni és követni a Hegy’ facebook-oldalát, ahol minden fontos információt és tennivalót megtalálnak. Az ingyenes belépés mindegyik győztes város esetében az állandó lakosokra vonatkozik. Az idei vendégvárosok lakóinak a Hegy’ bérlet mellett természetesen a sátorozás is ingyenes a Hegy’en a Tisza Kempingben és a fesztivál területén található Hegyalja Kempingben is. Szóval lehet készíteni a sátrakat, kedvenc tornacipőket, fürdőruhákat, mert júniusban az igazi arcok határon innen és határon túlról is mind az igazi fesztiválon, a Hegy’en nyitják a nyarat.

Kulcsszavak: , ,