Cirque du Sziget

Cirque du SzigetMélyen tisztelt publikum! Egy lélegzetelállítóan látványos programokat felsorakoztató új helyszín gazdagítja idén a Sziget színes kínálatát. A Cirque du Sziget ad helyet késő esténként a fiatal hazai artistatehetségek által létrehozott – az idei Szigetre komponált – “új-cirkuszi” produkciójának és megannyi varázslatos előadásnak.

Vadonatúj és rendkívül látványos cirkuszi helyszínnel gyarapodik idén a Sziget programkavalkádja. “A korábbi években szerte a Szigeten számos cirkuszi produkciót láthatott a fesztivál közönsége, s a nagy sikerre való tekintettel idén egy külön helyszínt kap ez a rendkívül népszerű műfaj” – mondta Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója. “Olyan cirkusz előadásokat szeretnénk idén bemutatni, melyek immár egy saját helyszínen, minden nap ugyanabban az időben lesznek megtekinthetők.” – mondta a programigazgató.

Az ötlet tavaly, a 20-ik Sziget alkalmából született, mikor is a Magic Mirror helyszínen egy fiatal magyar artistákból álló csapat, létrehozta a Recirquel című produkciót és egyben társulatot is, mely ámulatba ejtette a Sziget közönséget.

A Cirque du Sziget külső látványában megidézi az 1890-es évek vándor cirkuszainak hangulatát, s ami az előadásokat illeti, a kortárs cirkusz műfaj ún. “új-cirkusz” több különböző, kizárólag a Szigetre létrehozott produkciója lesz látható.

Lesz közte délutáni interaktív cirkusz program, melyben artisták, mutatványosok és a közönség együtt szerepelhetnek. Lehetőség lesz kipróbálni néhány cirkuszi eszközt, miközben szemünk elé tárul több különféle, ámulatba ejtő produkció. A közönség koraeste láthatja, hogy a fiatal végzős artisták robbanékony energiáikkal és a fizikai határokat súrolva hogyan emelkednek a magasba. A produkciókhoz fiatal énekesek és dj-k is társulnak, s az artistákkal közösen hoznak létre egy komplex produkciót.

És éjszaka újra látható lesz a Recirquel. Idén is egy külön, a Szigetre szánt bemutató készül, egy varázslattal és színházzal teli előadás, lélegzetelállító artistákkal.

A napokat a Swing & Circus show-val zárja ez az új helyszín. A repertoárban swing, electro-swing, tánc és cirkusz.  S táncolás közben ne lepődjünk meg, ha néha elsuhan egy-egy félmeztelen légtornász is felettünk…

S íme, egy kis ízelítő:

Kulcsszavak: ,