Ikonikus sztárok találkozója a Déjà Vu fesztiválon

A hazai fesztiválpaletta legújabb, nyárindító rendezvénye, a június 13-14-15-én Szegeden debütáló Deja Vu fesztivál a 80-as, 90-es évek házibuli-hangulatának megidézőjeként hoz új színt a honi zenei rendezvények sorába. A fellépő zenekarok, előadók impozáns névsora bizonyítja, hogy a fesztiválélmények nem kizárólag egyetlen korosztály sajátjai. Erre többek között az Alphaville, Balázs Fecó, Somló Tamás és Charlie közös fellépése, Thomas Anders & Modern Talking Band vagy az Első Emelet koncertje lehet a garancia.

DejavuRégi kedvencek egy mai igényekre szabott fesztiválon – mostantól ezt jelenti a Deja Vu.

A Szegeden megrendezésre kerülő nyárindító buli a 80-as, 90-es ikonikus zenekaraira, előadóira épít, akik ma is ugyanolyan lendülettel vetik bele magukat a koncertezésbe, mint legnagyobb slágereik születésének idején. Segítségükkel a kilátogatók tényleg házibulikban érezhetik magukat, de hogy pontosan milyen hangulatúban, az most kiderül.

Élő legendáktól a magyar Scooterig…

A fesztivál első napján, csütörtökön igazi nagyágyúk találkozójának lehetnek szem- és fültanúi a kilátogatók. Balázs Fecó, Horváth Charlie és Somló Tamás neve külön-külön is garanciát jelentenek a minőségi zenére, közös fellépésük azonban valódi ajándék a rajongóknak. Az exkluzív felállás igazi zenei csemegét ígér.

Június 14-én, pénteken az Exotic frontembere, Sipos F. Tamás áll először a mikrofonok mögé, majd őt követi egy hölgy, akiről azon felül, hogy túl szexi és szerelemre született, azt is tudjuk, hogy 8 alkalommal lett az Év énekesnője. Természetesen Zoltán Erikáról van szó.

A nap hazai vonalának zárásaként Berkes Gábor, Bogdán Csaba, Kiki, Kisszabó Gábor és Tereh István lépnek fel. A rajongók ennyiből is kitalálhatták, de az egyszerűség kedvéért mi is eláruljuk: az Első Emelet fellépését kell beírni az aznapi kötelező programok közé. Koncertjük biztosan különleges lesz, hiszen 30 éves fennállásukra teszik fel a koronát a pénteki bulival.

Szombaton, a fesztivál zárónapján Dr. Love és csapata nyitja a fellépők sorát. Az új felállásban érkező, de régi energiákkal és slágerekkel színpadra álló UFO zenekar újraegyesülésére egy évtizedet kellett várni. Most újra dübörögnek, hasonlóan az egykor happy hardcore és rave stílusúként aposztrofált, magyar Scooterként is emlegetett Kozmixhoz. Hozso és Lala pár évvel idősebb lett, de lendületükből mit sem vesztettek, ezt bárki tesztelheti!

Végül, mert hétvégén senki nem ment fel a hegyekbe, ki más szolgáltathatná a partyzenét, ha nem a Hegyekbe fönn című számot jegyző nagy sikerű Hip Hop Boyz formáció, akik említett slágerük mellett hozzák a házibulik kihagyhatatlan kedvenceit. Jön a Megbántottak, az Éjjel ott várok rád, és a többi örökzöld…

Nosztalgia külföldi sztárokkal, világslágerekkel

A Forever Younggal és a Big in Japan-nel ismertté vált német szintipop csapat, az Alphaville adja a felütést a fesztivál első napján, méghozzá nem is akárhogyan: a 80-as évek emblematikus zenekara rendkívül látványos show keretében mutatja meg újra magát a szegedi közönségnek, és idézi meg az egykor volt csodát.

Thomas Anders és a Modern Talking neve az évek során egybeforrt, de ezzel nincs is baj, hiszen a német sztár szegedi koncertjén kiderül, mitől vált a csapat a 80-as éves kultikus popzenekarává, több tízmillió eladott lemez büszke tulajdonosává, világslágerek előadójává. Thomas Anders és a Modern Talking Band igazi mai hangzás- és fényvilággal megfűszerezve adja elő a mindenki által jól ismert örökzöldeket.

Szombaton kissé más zenei vizekre evezünk egy másik stílus képviselőjével. Jön egy kis elektronika az olasz DJ és lemezproducer Gigi D’Agostino tolmácsolásában. Az olasz és az európai klubzenei élet egyik elsőszámú, és a mai napig meghatározó szereplője a fesztivál idejére otthagyja római klubját és legismertebb L’Amour Toujours albumának számai mellett új kedvenceket is hoz.

A zárónap másik külföldi fellépője, a több mint 10 millió eladott lemezzel büszkélkedő Culture Beat Tania Evans-szel és Jay Supreme-mel érkezik. A Mr Vain és a Got to Get It című slágerek előadója diszkóhangulatot ígér, a közönséget pedig folyamatos táncolásra buzdítja.

 

Jegyinformáció:

Jegyek minden ismert jegyirodában, illetve április 8-tól a szegedi Árkád Bevásárlóközpontban lévő Deja Vu Pontnál is kaphatók. Érdemes előre gondolkodni, hiszen az elővételben megváltott jegyekkel 1000 Ft-ot spórolhatnak a szemfüles vásárlók!

Napijegy elővételben: 3490 Ft

Napijegy a helyszínen: 4500 Ft

Pontos jegyinformációk az alábbi oldalon találhatóak:

http://www.dejavufesztival.hu/jegy.php

Kulcsszavak: , ,