Walkó Csabát dalra, Fehér Balázst csínyre készteti a Balaton

 

Fehér Balázs bulizni szökött, a Compact Disco tagjai pedig minden évben Zánka mellett lazulnak. A balatoni élményeket emlegető hazai kedvencek mellett az idei EFOTT elektronikus, drum and bass és house vonalát egy igazi sztár DJ, Alex Kenji is erősíti majd.

A Compact Disco idén másodjára állhat az EFOTT színpadára. A srácok szerint a tavalyi koncert felejthetetlen élmény volt, idén pedig ezt próbálják meg felülmúlni, kis ízelítőt adva legújabb albumukból is. Walkó Csaba külön örül, hogy idén Zánkán lesz a fesztivál, hiszen különleges élmények kötik a környékhez.

„A családomnak Zánkától pár kilométerre van egy nyaralója, úgyhogy gyerekkoromban minden nyarat itt töltöttem. A srácokkal is sokat lazulunk a Balaton partján, sőt kifejezetten inspirálóan hat ránk a környék. A második lemez dalai közül sok született meg itt, többek között talán a legismertebb számunk, a Feel the Rain is – árulja el a zenekar frontembere. – Az EFOTT-on mindig hatalmas a hangulat, fesztiválozóként is szeretjük az eseményt, nem csak fellépőként. Koncert után idén is szeretnénk tovább bulizni a közönséggel.”

The CarbonfoolsA The Carbonfools egyre nagyobb népszerűségre tesz szert itthon és külföldön egyaránt. 2011-ben felléptek az Egyesült Királyságban a Dreadzone-nal, meghódították már a szerbiai Exit és Trenchtown fesztiválokat, nyár végén pedig Amerikában is igyekeznek megvetni a lábukat. Addig azonban még rengeteg koncert és az EFOTT színpada is vár rájuk.

„A tavalyi EFOTT-ra az egyik ausztrál barátomat is elvittem, aki teljesen odáig volt a hangulatért. Szerintem ez a fesztivál akkor a legjobb, ha vízparton van, a Balatonhoz pedig engem is sok emlék fűz. Volt olyan, hogy délután elindultam a strandra, aztán hajnali kettőkor édesapám a helyi szórakozóhelyen talált rám. Oda igyekezve ráadásul belegabalyodott egy kerítésbe és elkezdett vérezni a lába, szóval volt bonyodalom rendesen” – mesélte Fehér Balázs.

A fesztivál nemzetközi vonalát egy igazi sztár DJ, Alex Kenji erősíti majd, akit aligha kell bemutatni a house szerelmeseinek. Az olasz zenész több mint 10 éve kápráztatja el izgalmas tech-house szettjeivel a stílus kedvelőit a világ minden táján. Magyarországon is több teltházas bulit tudhat már maga mögött. Legutóbbi, Nadia Alival és Starkillers-szel közös slágere, a Pressure a legnagyobb fesztiválok és klubok himnusza lett, és a zánkai éjszakából sem hiányozhat majd. Vele együtt a Rauch Aréna pénteki lineup-ja igazi csemegének ígérkezik: Deniz Koyu és Danny Avila is ekkor pörgeti a hangulatot. A további napokon pedig többek között a Kosheen DJs, a Brains, a Neo, Chris Lawyer és Dynamite MC áll az elektronikus zene szerelmeseinek szolgálatába.

Kulcsszavak: , ,