Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál

Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál 2013Hetedik alkalommal rendezik meg a budai várban a magyar ízek kavalkádja fesztivált, ahol egy falatka kolbász mellett ihatunk egy kupica pálinkát is. Többek között mangalica és szarvaskolbászt kóstolhatunk, amit leöblíthetünk egy kis 60 fokos Gyulai mélyvíz almapálinkával, vagy a Panyolai ágyas pálinkával, vagy elixírrel.

Aki nem szereti a pálinkát, az választhat a DiVino borkínálatából is, aki pedig nem szívesen enne kolbászt, az megkóstolhatja a nagykőrösi sajtokat is.

Az ígérkező hideg idő ellenére a szervezők próbálnak karibi hangulatot varázsolni a látogatók számára – a fesztivál idei vendége a Karib térség nemzeti itala, a rum.

A Rézangyal standjánál blendelő kurzuson vehetnek részt azok, akik szeretnék elkészíteni saját pálinkájukat. Négy féle szilvapálinka házasításával alkothatják meg a számukra ízben, illatban, és alkoholfokban leginkább hozzájuk illő italt.

Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál 2013

Kiállitók:

Pálinka:  895 Hunnium, ÁRPÁD és VADÁSZ Pálinka, Art Collection – Rézangyal, Békési Pálinkaház, Brill Pálinkaház, Fruktárium Pálinkaház, Gyulai Pálinka Manufaktúra, Harmatrázó Pálinkaház, Márton és Lányai, Matheus Pálinka, Pálinkashop, Panyolai Pálinkák, Rézangyal, Szemtelen Pálinka, Tarpa Manufaktúra, Tokaj-Hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra, Zimek Pálinka Manufaktúra

Kolbász: Borda Húsüzem, Csöppentő, Kincses Kamra, Mangalica és Tsa Húspatika, Sümegi Várkapitány kézműves termékei, Szalámibolt, Szarvas kolbász és libatepertő, XXL Catering

Zenei programokból sem lesz persze hiány: többek között fellép Fábián Juli & Zoohacker, Szabó Balázs bandája, Bohemian Betyars , Kerekes Band, RomUngro Gipsy Band, Besh o Drom, a kubai hangulatról pedig a kisszínpadon fellépő Cubaritmo fog gondoskodni.

A fesztiválon nem kell a készpénzünkkel foglalkoznunk, hiszen fesztiválcarddal fizethetünk minden kóstolásért.

Napijegyet 2000 Ft-ért válthatunk, mely egy kóstolópoharat, és egy ingyenes belépőjegyet tartalmaz a Budapesti Történeti Múzeumba.

Bérletet, mely mindhárom napra érvényes, 5500 Ft-ért vásárolhatunk, amely korlátlan számú belépésre jogosít – negatívuma, hogy csak egyszer kapunk kóstolópoharat – tehát négy napig vigyáznunk kell rá. A bérlettel szintén ingyen be tudunk menni a Budapesti Történeti Múzeumba.

 

A rendezvény nyitva tartása a következőképpen alakul:

Csütörtök: 14-24 óra

Péntek: 14-02 óra

Szombat: 12-02 óra

Vasárnap: 12-22 óra

Kulcsszavak: , ,