Fridge lesz, Bécsben is

 

Fridge Budapest 2013A régió legnagyobb havas fesztiválját mutatja be november végén a Sziget Szervezőiroda. Az itthon már jól ismert Fridge – idén a Hungexpo kiállításával, a Hó Show-val fuzionálva – a korábbinál is látványosabb sportbemutatókkal és neves világsztárokkal tarkított programját azonban már nem csak Budapesten, a Hungexpon lehet majd élvezni. A hazai Fridge-Hó Show-val párhuzamosan Bécsben is beindul az extrém hó-buli.

A 2012-es kényszerű, „erőgyűjtő” szünet után idén már teljes erőbedobással folynak az előkészületei Európa egyik legnagyobb havas-jeges fesztiváljának, a Fridge-nek. Az itthon már jól ismert és nagy rajongótáborral bíró rendezvény mögé – mint az már ismeretes – Európa legjobb fesztiváljainak szervezője, a Sziget is beállt, s ez idén már jelentős változást, nagy fejlődést eredményez a fesztivál életében. Komoly változás a Fridge történetében az is, hogy idén már nemcsak Budapesten, a Hungexpo területén gyűlhetnek össze az extrém hó-sport rajongói, hanem (szinte) egy időben a hazai rendezvénnyel, Bécsben is bemutatkozik az esemény, szintén a Sziget szervezésében.

A hazai közönség által már megismert óriási (34 méter magas) sí- és snowboard rámpa ezúttal Bécsbe költözik, helyet adva egy TTR 4* snowboard és egy AFP Gold Big Air versenynek. Budapesten pedig egy Magyarországon még soha nem látott látványos verseny keretében mutatkozik be a Ski-doo, azaz a hószán, ami már helyet kapott az X-Games versenyprogramjában is.

A téli sport szerelmeseinek jó hír, hogy a budapesti Fridge-dzsel közösen rendezik a Hungexpo hosszú évek óta népszerű őszi kiállítását, a Hó Show-t is, ahol a téli sportoláshoz szükséges sportfelszerelések és kiegészítők valamint számos hazai és külföldi utazási ajánlat várja idén is a látogatókat a vásárterület D pavilonjában. A novemberi kiállítás és fesztivál mellett a hütték hangulatát idéző gasztro fesztivált is rendeznek, ahol a vásárlás és a programok szüneteiben forralt bor, téli italok és ételek várják az érdeklődőket. Aki a Fridge-re vált jegyet, az válogathat a téli szezon legjobb ajánlatai közül a Hó Show-n is.

Az itthon november 21-24-én rendezendő Fridge Budapest – Hó Show, míg Bécsben november 22-23-án lévő Fridge Vienna lélegzetelállító sporteseményei és a zenei programok tehát már javában alakulnak, a szervezők heteken belül ígérik a részleteket.

Kulcsszavak: , , ,