Télen is lehet fesztivál

Fridge Budapest 2013

 

Fridge Budapest 2013A régió legnagyobb havas rendezvényét mutatja be a Sziget Szervezőiroda fuzionálva a Hungexpo Zrt.-vel a Budapesti Vásárközpontban. A Fridge idén a korábbinál is látványosabb, itthon még nem látott sportbemutatókkal és neves világsztárokkal tarkított zenei programokkal, a Hó-Show pedig téli sportfelszerelésekkel és utazási ajánlatokkal várja a nagyérdeműt november 21-24 között.

A 2012-es kényszerű, „erőgyűjtő” szünet után idén ismét megnyitja kapuit Európa egyik legnagyobb havas-jeges fesztiválja, a Fridge. Az itthon már jól ismert és nagy rajongótáborral bíró rendezvény mögé – mint az már ismeretes – Európa legjobb fesztiváljainak szervezője, a Sziget Szervezőiroda is beállt, s ez idén már jelentős változást, nagy fejlődést eredményez a fesztivál életében. Komoly változás a Fridge történetében az is, hogy nemcsak Budapesten, a Hungexpo területén gyűlhetnek össze az extrém hó-sport rajongói, hanem (szinte) egy időben a hazai rendezvénnyel, Bécsben is bemutatkozik az esemény, szintén a Sziget szervezésében.

Újratöltve tehát, egyedülálló show-val, Magyarországon először látható látványos trükkökkel robog tovább a Fridge sport kínálata. Átalakulás lényege, hogy az idén a szervezők a motorsportok kedvelőit is bevonják a főváros egyik legnagyobb téli rendezvényébe. Így a levegőben szálló akrobatika mellé már hang is társul, a ski-doo-k, más néven motoros szánok közreműködésével. Olyan hószánok érkeznek a versenyzőkkel Magyarországra a tengerentúlról és Európa északi részéről, melyeket speciálisan erre az akciósportra tervezték illetve alakították át. A verseny és egyben bemutató várhatóan nem mindennapi elemeket tartalmaz majd, hiszen az X-Gamesről jól ismert versenyzők mérik majd össze tudásukat és bátorságukat hazánkban a leginkább freestyle motorcrosshoz hasonlító rendezvényen. Elugró rámpa és hatalmas hóhegy épül eszközül a hószán ridereknek, hogy több méter magasban óriás supermanekkel, szaltókkal kápráztassák el a rendezvényre látogatókat. Az ugrások akár a 30 métert is meghaladják és minden ridernek 1 perce lesz arra, hogy bemutassa a legjobb ugrásaiból álló körét. Mindezek után este a „szokásos” hangulatú Fridge partyk zárják majd a versenyt.

Íme, egy kis ízelítő a lélegzetelállító produkcióból:


Az ősz legnagyobb téli sportrendezvényei először együtt

Az extrém télisport és zenei kínálat mellett a Vásárvárosban a hagyományos Hó-Show is várja látogatóit téli sportfelszerelésekkel és utazási ajánlatokkal.

A Hó-Show kiállítás immár 22. alkalommal nyitja meg a téli síszezont. Az érdeklődők megismerkedhetnek az ismert márkák új termékeivel, a család minden tagjának megvásárolhatják a téli sportokhoz szükséges felszereléseket és kiegészítőket, tájékozódhatnak az utazási, téli kikapcsolódási ajánlatok közt. Idén a kiállítók termékeiket és szolgáltatásaikat a D pavilonban mutatják be. A Magyar Síakadémia és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány mentési- és oktató bemutatókat tart, valamint a látogatók kipróbálhatják a shredder-eket (hernyósnowboard), snowsegway-eket, és a szabad területen épített kötélpályát. 100 éves a magyar sísport, aminek jegyében szintén számos programot szervezünk a Magyar Sí Szövetség közreműködésével.

A szórakozásról pedig a Fridge Fesztivál programjai, ski-doo (hószán) verseny és a hütte hangulatot megidézve, Forralt bor fesztivál gondoskodik.

„A Hó-Show és a Fridge Fesztivál együttes megrendezésével, az őszi szezon legnagyobb téli sport rendezvényén minden korosztálynak igyekszünk kedvező vásárlási és szórakozási lehetőséget, látványos programokat biztosítani” – mondta Faluközi Zsófia, a kiállítás igazgatója.

Hó, koncert és party

A Fridge fesztivál jellegzetessége, hogy a téli sportok látványos bemutatóit a honi zenei élet aktuális sztárjaival és a nemzetközi party-szcéna legismertebb arcaival fesztiválosítja. Így lesz ez idén is.  A hazai felhozatalt erősíti majd a Hősök, a Belga, a PASO, a Mary Popkids, Ganxsta Zolee és a Kartel és a Carbonfools. November 22-én egy rendhagyó rendezvénynek lehetünk mindannyian szem- és fültanúi. Magyarország első számú és legnépszerűbb hazai streetwear brandje, a BP Clothing a Fridge-en ünnepli fennállásának 2. évfordulóját. A fiatalok körében a legkedveltebb együttesek sorakoznak fel egy napon, akik természetesen mind a BP Clothing kiemelt támogatottjai. A születésnapi fellépők a Punanny Massif, az Irie Maffia, az Akkezdet Phiai és a Brains formáció is.

A nemzetközi felhozatalt pedig nem kisebb nevek fémjelzik, mint például Paul Kalkbrenner, az európai techno kultúra legaktuálisabb és legfelkapottabb DJ-producere, aki hatalmas sikert aratott korábban a VOLT és a Balaton Sound headlinereként. Közkívánatra visszatér Magyarországra napjaink egyik legnagyobb parti sláger gyárosa, aki szintén a VOLTon és Soundon is már bizonyított. Ő Example, aki Dj Wire-rel érkezik a Fridge-re.  Szintén nem ismeretlen a hazai közönség számára a Pendulum, nem beszélve Dub FX-ről, a VOLT fesztivál nagy kedvencéről, aki bejárta már mind az öt kontinest, s most a havas fesztiválon is bemutatkozik. A Vásárvárosban lép fel a szintúgy szabadfogású breakbeatben utazó brit Freestylers kollektíva is. Jön továbbá a Doctor P & Krafty Mc, a Grandmaster Flash és a Crookers dj set.

Egyelőre, mert a zenei program kialakítása még folyamatban van…

 

Kulcsszavak: , , ,