„Szigetes” fesztiválok Európa legjobbjai közt

 

European Festival Awards 2013A legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerés, a European Festival Awards ma közzétette a különböző kategóriák legjobbjainak listáját. Eszerint, a több száz induló fesztivál közt, a Sziget Szervezőiroda összes nevezett rendezvénye, így a Sziget, a MasterCard Balaton Sound, a VOLT fesztivál és a B.my.Lake is ott van kategóriájában a legjobb 10 között.

Már most óriási sikert könyvelhetnek el a hazai fesztiválok az European Festival Awards versenyén, hisz – különböző kategóriákban – négy fesztiválunk is ott van Európa legjobbjai közt. A Sziget, túl azon, hogy a fesztiválrajongók tábora szerint a „Legjobb Nagyfesztiválok” élmezőnyében van ismét, a nemzetközi zenész szakma is a „Művészek Kedvenc Európai Fesztiváljainak” legjobbjai közé szavazta. Sőt, még egy kategóriában, ezúttal a fesztivál szakma és a szakújságírók döntése alapján, az ún. „Best Line-up” kategóriában is előkelő helyen, az első tízben szerepel. Ezt erősíti meg, hogy a „Headliner of the Year”, azaz 2013 legjobb 10 sztárfellépője közt ott van három olyan sztárzenekar is, a Blur, a Nick Cave & The Bad Seeds és az Editors, melyek idén a Szigeten is felléptek. Sziget 2013 emlékfilm, hogy jó legyen a tél:

A „Közepes Méretű Fesztiválok” közt a Sound már egyszer bizonyított és idén a VOLT fesztivál is bekerült a nemzetközi versenybe, s már az első alkalommal a legjobb tíz közé választották. Szintén nagy siker, hogy az idén debütált B.my.Lake a „Legjobb Új Fesztivál” kategóriában jutott a legjobbak közé.

Kulcsszavak: , , ,