B.my.Lake: jött, látott, győzött

 

B.my.LakeA Sziget és a Balaton Sound után ismét egy hazai fesztivál győzedelmeskedett a Festival Awards Europe versenyén.  A legnagyobb nemzetközi fesztivál-megmérettetés „Legjobb új fesztiválok” kategóriájában – a fesztiválrajongók szavazatai alapján – a 2013-ban debütált B.my.Lake hozta el a pálmát.

Január 15-én, késő este a hollandiai Groningenben adták át a legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztivál-megmérettetés, a Festival Awards Europe díjait. A hazai fesztiválokat a fináléban négy rendezvény, összesen öt kategória legjobbjai között képviselte. Közülük a VOLT produkció legfrissebb fesztiválja, a B.my.Lake – a „Legjobb Új Fesztivál” kategóriában – Európa legjobbjának bizonyult.

„A hazai fesztiválszakma nagy sikere, hogy a többezer európai fesztiválból az összes nevezett fesztiválunk, azaz Sziget, a VOLT, a SOUND és a B.my.Lake is a fináléban a legjobb tíz között között szerepelt” –  mondta Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda alapítója, „sőt, túl azon, hogy a Sziget, a fesztiválrajongók tábora szerint a „Legjobb Nagyfesztiválok” élmezőnyében van ismét, a nemzetközi zenész szakma a „Művészek Kedvenc Európai Fesztiválja” mezőnyben is a legjobbak közé szavazta. Az pedig minket is meglepett, hogy a fesztiválszakma és a szakújságírók döntése alapján, az ún. „Best Line-up” kategóriában is az élmezőnyben végzett.”

Végül idén a legfrissebb hazai fesztivál, a B.my.Lake  lett kategóriájának nyertese. A Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében tavaly debütált és rögtön nagy közönségkedvenccé vált fesztiválnak járó fődíjat az eseményt szervező VOLT produkció két vezetője, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán vette át.

Mint ismeretes, a 2011-es nemzetközi fesztiválok mezőnyében a Sziget a nagyfesztiválok kategóriájában hozta el a pálmát, egy évvel később pedig a Balaton Sound győzedelmeskedett a közepes méretű fesztiválok mezőnyében.

A hazai fesztiválszakma nagy elismerése az is, hogy ebben az évben az Európai Fesztiválszövetség munkáját magyar szakember, Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója is segítette, s az „Év Befutója” nyertesének, az Imagine Dragonsnak is ő adta át a díjat az idei gálán.

 

Kulcsszavak: , ,