Hajózz a Szigetre!

Sziget Fesztiválköztársaság 2014

Közlekedési eszközök széles tárházával lehet idén is megközelíteni a Sziget Fesztiválköztársaságot. Hajó, HÉV, busz, taxi, bringa – bármi szóba jöhet. A szervezők azonban hangsúlyozzák, hogy autóval csak szükség esetén induljunk útnak.

A parkolás évek óta kardinális kérdés a Sziget ideje alatt annak ellenére, hogy a szervezők minden lehetőséget igyekeznek kihasználni, hogy a probléma csökkenjen. A környéken működtetett parkolók ilyenkor “teljes üzemmódban” a fesztiválra érkezőket szolgálják ki, kapacitásuk azonban nem tudja kezelni a nagy forgalmat.

A környék lakói számára jó hír, hogy a Sziget szervezői és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő képviselői egyezségre jutottak, ami nagyban csökkenti majd a parkolási gondokat. “Miután az Óbudai-sziget déli, hajógyári része ismét állami tulajdonba került, sikerült az állami vagyonkezelővel megállapodnunk, hogy a most üresen álló részeken kialakíthatunk egy nagyobb kapacitású parkolót” – mesélte Tóth Tibor, a Sziget szolgáltatásaiért felelős vezető. “Emellett továbbra is működnek majd a környék vállalkozói által üzemeltetett eddigi parkolók, de mindenkinek így sem jut majd hely, ezért természetesen az autósok figyelmét most is felhívjuk, hogy lehetőleg ne gépjárművel érkezzenek” – teszi hozzá.
“Minden egyéb közlekedési módot aktívan támogatunk. Direkt hajójáratot működtetünk a belváros több pontjáról – Jászai tér, Batthyány tér, Petőfi tér – és a Sziget Fesztiválköztársaság között, sűrítjük a tömegközlekedést, ami ilyenkor ráadásul éjszaka is jár. Szerződésünk van a City Taxi taxitársasággal, ezekkel a járművekkel – a kapunál a sort kikerülve – a fesztivál belső területéig be lehet jutni. És különböző szolgáltatásokkal – a Magyar Kerékpáros Klub üzemeltetésében ingyenes megőrzővel, kölcsönzővel és kisebb javításokkal – ösztönözzük és segítjük a kerékpáros közlekedést” – mondja a Sziget szakembere.

Kulcsszavak: ,